tarabe-halele-centrale_ac627.jpg

Chiar dacă ne aflăm la mijlocul lunii ianuarie, piața de la Halele Centrale din Ploiești arată de parcă ar fi venit primăvara. Pe tarabe au apărut primele salate și ridichi, dar și ceapa verde și spanacul.

Iarna s-a lăsat așteptată în multe zone din țară, unde s-au înregistrat temperaturi mai degrabă de primăvară. Căldura de afară a fost de bun augur pentru plantele din solarii. 

Tanti Lenuța din Băleni, județul Dâmbovița, deja a adus la piața de la Halele Centrale salate, ridichi, dar și spanac din prima recoltă din 2020.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Avem ridichi, ceapă verde, usturoi, verdeață, salată... Toate din solar. Plantele au fost acoperite cu trei rânduri de folie și au crescut rapid. Acum a fost iarna ușoară, iar plantele au rezistat. Noi am pus plantele să iasă în martie, dar dacă a fost căldură au ieșit mai devreme. Pentru Paște trebuie să semănăm alte verdețuri”, ne-a explicat tanti Lenuța.

Meteorologii au anunțat că luna ianuarie va fi marcată de temperaturi cu mult mai ridicate față de normalul pentru această perioadă.

salata-spanac_5e6ec.jpg

ridichi_6c27f.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg