Trufandale pe tarabele de la Halele Centrale din Ploiești

0
tarabe-halele-centrale_ac627.jpg

tarabe-halele-centrale_ac627.jpg

Chiar dacă ne aflăm la mijlocul lunii ianuarie, piața de la Halele Centrale din Ploiești arată de parcă ar fi venit primăvara. Pe tarabe au apărut primele salate și ridichi, dar și ceapa verde și spanacul.

Iarna s-a lăsat așteptată în multe zone din țară, unde s-au înregistrat temperaturi mai degrabă de primăvară. Căldura de afară a fost de bun augur pentru plantele din solarii. 

Tanti Lenuța din Băleni, județul Dâmbovița, deja a adus la piața de la Halele Centrale salate, ridichi, dar și spanac din prima recoltă din 2020.

„Avem ridichi, ceapă verde, usturoi, verdeață, salată… Toate din solar. Plantele au fost acoperite cu trei rânduri de folie și au crescut rapid. Acum a fost iarna ușoară, iar plantele au rezistat. Noi am pus plantele să iasă în martie, dar dacă a fost căldură au ieșit mai devreme. Pentru Paște trebuie să semănăm alte verdețuri”, ne-a explicat tanti Lenuța.

Meteorologii au anunțat că luna ianuarie va fi marcată de temperaturi cu mult mai ridicate față de normalul pentru această perioadă.

salata-spanac_5e6ec.jpg

ridichi_6c27f.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău