Localnicii din Câmpina și împrejurimi, informați despre măsurile impuse de confirmarea a două cazuri de pestă porcină la Bănești

0
pesta_dbe00.jpg

pesta_dbe00.jpg

Confirmarea a două cazuri de pestă porcină africană mistreți găsiți morți pe raza localității Bănești, pe fondul cinegetic 19 Mislea, aparținând AVPS Câmpina, vin la pachet și cu o serie de măsuri pe care localnicii de pe Valea Superioară a Prahovei trebuie să le ia în gospodării.

Pentru a limita răspândirea bolii la porcul domestic și mistreț, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus o serie de măsuri. Printre acestea, toți porcii din exploatații să fie ținuți în locurile unde pot fi izolați de godacii sălbatici. Este interzisă hrănirea porcilor cu resturi alimentare din bucătărie, indiferent de natura acestora, în special cele provenite de la carnea/produsele din carne de porc gătite în familie.

Oamenii sunt sfătuiți să nu intre cu hainele și încălțămintea de stradă în adăpostul unde sunt crescuți porcii, fiind recomandată montarea la intrarea în adăpost a unei tăvițe cu paie îmbibate în soluție slabă de sodă caustică sau alte substanțe cu eficiență asupra virusurilor.

Dacă există vânători în familie, care aduc carne de mistreț, sub nicio formă nu trebuie dată porcilor din gospodării apa provenită din spălarea vânatului sau resturi de carne.

Orice modificare a stării de sănătate a porcilor din gospodărie sau depistarea unei mortalități să fie de urgență anunțată medicului veterinar din localitate sau telefonic la DSVSA Prahova, la telefon 0244571751 sau 0723184128.

La fel trebuie să procedeze și cu cadavrele de porc domestic/mistreț întâlnit pe domeniu public.

Până la sosirea medicului veterinar este interzisă circulația persoanelor în zonă, mișcarea porcinelor/cadavrelor, inclusiv a cărnii de porc/produselor din carne de porc rezultate din sacrificările anterioare în gospodărie.

Recomandările integrale le găsiți și pe www.primariacampina.ro 

Vă reamintim, că la nivelul județului, au fost confirmate recent trei noi focare de pestă porcină africană 

Sursa foto: facebook Pesta Porcină Africană

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău