Razie, în weekend, pe șoselele din Prahova. Polițiștii au dat sute de amenzi

0
razie-șosele-prahpva-politisti_6d835.png

razie-șosele-prahpva-politisti_6d835.png

Polițiștii au acționat pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Polițiștii au controlat 1324 de autovehicule și au aplicat 499 sancțiuni contravenționale, dintre care 265 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 10 pentru conducere sub influența alcoolului și 224 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri ale conducătorilor auto.

„Astfel, 33 de conducători auto au rămas fără permis de conducere, cinci dintre aceștia pentru depășirea vitezei cu 50 km/h peste limita legală, 14 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 14 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 7 de certificate de înmatriculare”, a precizat IPJ Prahova.

În timpul acțiunii, polițiștii au întocmit și trei dosare penale, dintre care două pe numele unor conducători auto care au fost depistați la volan având o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și unul pentru alte infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, pe DN1 B, în localitatea Bucov, polițiștii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa cu 25 km mai mult decât viteza legală pe sectorul respectiv de drum.

„În urma verificărilor, polițiștii au identificat conducătorul auto, o femeie de 43 de ani, care avea dreptul de a conduce suspendat, sens în care s-a întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul cu permisul suspendat. Un alt dosar penal a fost întocmit pe numele unui bărbat de 35 de ani care a fost depistat conducând un autoturism pe raza localității Izvoarele, deși avea o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului”, a anunțat IPJ Prahova

„Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!”, este recomandarea IPJ Prahova. 
Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

Respectați regimul legal de viteză întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, pot cauza evenimente rutiere cu consecințe grave!

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău