Ședință extraordinară la Prefectura Prahova din cauza focarelor noi de pestă porcină africană

0
comandament_3521b.jpg

comandament_3521b.jpg

Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a convocat, luni, o ședință extraordinară a Centrului local de combatere a bolilor Prahova, dar și una a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

Autoritățile județene au aprobat două hotărâri cu privire la Planul de activități al CJSU Prahova în anul 2020, respectiv Regulamentul de organizare și funcționare al CJSU Prahova în anul 2020, potrivit Prefecturii Prahova.

Totodată, în cadrul CLCB, membrii au luat act și au aprobat măsurile ce se impun în cazul mai multor focare de pestă porcină africană (PPA), confirmate prin analize de către DSVSA Prahova și IDSA București.

Citește și: Trei noi focare de pestă porcină africană în Prahova. Boala a fost confirmată și la un porc dintr-o gospodărie din Puchenii Mari

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat pe fondul de vânătoare 12 Râfov, la un mistreț vânat. Un al focar a fost confirmat pe fondul de vânătoare 36 Cosmina după ce au fost depistați patru mistreți morți, iar ultimul focar a fost confirmat în gospodăria unui cetățean din satul Odăile, comuna Puchenii Mari. 

foto: Prefectura Prahova

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău