Trei noi focare de pestă porcină africană în Prahova. Boala a fost confirmată și la un porc dintr-o gospodărie din Puchenii Mari

0
pesta-porcina-africana-odai-puchenii-mari-fonduri-vanatoare_b5cee.jpg

pesta-porcina-africana-odai-puchenii-mari-fonduri-vanatoare_b5cee.jpg

Medicii veterinari din Prahova sunt în alertă după ce pesta porcină africană a fost confirmată la un porc domestic dintr-o gospodărie din satul Odăile, comuna Puchenii Mari, dar și în cazul a cinci mistreți.

UPDATE: Autoritățile locale din Puchenii Mari au pus la dispoziție dezinfectant și au luat măsurile impuse de DSVSA Prahova. Populația este sfătuită să respecte întocmai indicațiile transmise de autorități cu privire la măsurile de respectare a normelor de prevenire și combatere a transmiterii pestei porcine africane.

Primul caz a fost semnalat într-o gospodărie din satul Odăile, comuna Puchenii Mari. Proprietarul animalului a sesizat medicii veterinari cu privire la faptul că i-a murit porcul, i-ar în urma analizelor a fost confirmată prezența pestei porcine africane. Ca măsură preventivă, medicii veterinari au procedat la uciderea celorlalți doi porci ai gospodarului, fiind luate imediat măsuri de prevenire și extindere a bolii.

Alte două focare de pestă porcină africană au fost confirmate de două fonduri de vânătoare. Primul caz a fost semnalat pe fondul de vânătoare Cosmina nr. 36, unde au fost identificați patru mistreți morți.

Un  al doilea caz a fost confirmat după efectuarea analizelor efectuate la un mistreț vânat pe fondul de vânătoare Râfov.

„Au fost stabilite mai multe măsuri de prevenire și extindere a pestei porcine africane și s-a prelungit, totodată, perioada de control pentru verificarea transporturilor de animale pe drumurile județene și naționale”, a precizat dr. Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău