Taximetriști „pirat” depistați în trafic. Razii pe șoselele din Prahova

0
taximetrist-pirat-prahova_1954e.jpg

taximetrist-pirat-prahova_1954e.jpg

Seria acțiunilor de control pe șoselele din Prahova a continuat. Polițiști ai Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au continuat să acționeze pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru verificarea transporturilor de persoane pe raza județului. 

Polițiștii rutieri au identificat, pe DN1A, doi conducători auto care efectuau transport rutier de persoane, contra cost, în mod repetat, în autovehicule fiind identificați trei, respectiv patru pasageri.

„În ambele cazuri, au fost întocmite procese-verbale de contravenție, fiind aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 de lei, totodată fiind reținute certificatele de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare, și dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autoturismelor, conform art. 58 ind. 1 din Legea nr. 38/2003”, a precizat IPJ Prahova.

Un al treilea caz a fost depistat pe raza localității Teișani. Un agent din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene a oprit pentru control, pe raza localității Teișani, un autovehicul despre care existau indicii că ar efectua transport de persoane contra cost, în acesta fiind găsiți doi pasageri care au precizat că urmau să achite contravaloarea transportului.

„Șoferului i-a fost aplicată o sancțiune în valoare de 1.000 de lei și i-a fost suspendat dreptul de utilizare al autovehiculului pentru șase luni prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare”, a anunțat IPJ Prahova.

Pe durata controlului, polițiștii au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.087 lei, iar ca măsuri complementare au reținut două permise de conducere și au retras cinci certificate de înmatriculare auto. 50 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău