Trei noi cazuri de hipotermie, ieri, în Prahova. Una dintre victime a ajuns în stare critică la spital

0
spitalul-judetean-ploiesti-femeie-hipoternie_86cca.jpg

spitalul-judetean-ploiesti-femeie-hipoternie_86cca.jpg

Chiar dacă iarna este una atipică, cu temperaturi mai ridicate în această perioadă comparativ cu alți ani, trei persoane au ajuns la spital din cauza frigului. Una dintre victime a fost diagnosticată cu hipotermie severă după ce temperatura corpului i-a scăzut la 27,9 grade Celsius.

Primul caz de hipotermie a fost semnalat, ieri dimineață, în satul Varnița, comuna Șirna. O persoană a sunat la 112 și a solicitat ajutorul medicilor de la Serviciul de Ambulanță. Ajunși la fața locului, echipajul medical a constatat că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 89 de ani, care avea temperatura corpului de 30,1 grade Celsius. Victima frigului a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Câteva ore mai târziu, echipajul medical al SAJ Prahova a fost solicitat să intervină la un al doilea caz de hipotermie. De data aceasta a fost vorba despre o intervenție la Găgeni. Un bărbat în vârstă de 70 de ani a fost diagnosticat cu hipotermie medie și a fost transportat tot la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Cea de a treia victimă a frigului a fost o femeie, în vârstă de 80 de ani, tot din satul Varnița, comuna Șirna, care a fost diagnosticată de medici ca având hipotermie severă. Temperatura corpului femeii scăzuse la 27,9 grade Celsius. Femeia, care era în stare critică, a fost transportată tot la Spitalul Județean Ploiești pentru acordarea de asistență medicală de specialitate.  

Citește și: Două persoane au ajuns, ieri, la spital din cauza frigului

Miercuri, alte două persoane au ajuns la spital tot din cauza frigului.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău