floricon_1507c.jpeg

Nicio propunere, întrebare sau o reclamație din partea câmpinenilor nu a fost depusă la Primărie în vederea discutării ei în dezbaterea publică din această lună pe tema noilor tarife la salubrizare, condiționate de colectarea selectivă a deșeurilor. O atitudine a localnicilor greu de acceptat, ținând cont că ori de câte ori s-a discutat acest subiect în mediul on-line, întrebările și criticile au fost nenumărate la adresa operatorului. Însă mulți dintre noi nu pricepem odată că simpla „gâlceavă“ de pe facebook nu i-a locul atitudinii propriu-zise.

Noul proiect urmează să fie elaborat și supus aprobării Consiliului Local Câmpina în ședința din această lună. El va viza tarife diferențiate pentru abonații care vor selecta gunoi selectiv și pentru cel care-l va arunca la grămadă.

În prealabil, conform Legii transparenței decizionale, pe 22 ianuarie 2020, va avea loc o dezbatere publică. Însă, conform anunțului, făcut public atât de Primăria Câmpina, cât și de presa locală, până pe 9 ianuarie erau așteptate, la sediul municipalității, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de hotărâre.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Așa cum spuneam și mai sus, nimeni n-a avut nimic de spus în acest sens. Asta în ciuda faptului că, pe facebook, ori de câte ori apare vreo informație despre propunerea operatorului de salubrizare din Câmpina, întrebările de genul „cum se va face diferențierea facturilor la asociațiile de proprietari, cum vor fi selectați locatarii care selectează corect de cei care nu fac acest lucru, ce se întâmplă cu numărul real al abonaților din Câmpina, cum selectăm corect, de ce avem saci comuni pentru plastic și hârtie atât timp cât ele merg la centre diferite de reciclare etc.“ sunt nelipsite.

Era un moment în care câmpinenii puteau afla toate informațiile despre acest subiect și, totodată, prezenta și sugestiile. Însă și de această dată, ca-n multe altele, sarcina este plasată în seama altuia. Cu atitudinea de genul: „poate întreabă cineva, poate s-o duce cineva la dezbatere și o vorbi și despre subiectul acesta…“ nu ne rezolvăm propriile probleme.

Cu siguranță vor exista comentarii multe și acide odată cu aprobarea și punerea în practică a noilor tarife, însă, vor fi degeaba atunci.

Aflați MAI MULTE DETALII DESPRE DEZBATEREA PUBLICĂ ȘI NOILE TARIFE LA GUNOI, ÎN CÂMPINA! 

Foto: 

floricon_96303.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg