„Zmei” doar pe Facebook. Câmpinenii ignoră dezbaterea publică privind scumpirea gunoiului

0
floricon_1507c.jpeg

floricon_1507c.jpeg

Nicio propunere, întrebare sau o reclamație din partea câmpinenilor nu a fost depusă la Primărie în vederea discutării ei în dezbaterea publică din această lună pe tema noilor tarife la salubrizare, condiționate de colectarea selectivă a deșeurilor. O atitudine a localnicilor greu de acceptat, ținând cont că ori de câte ori s-a discutat acest subiect în mediul on-line, întrebările și criticile au fost nenumărate la adresa operatorului. Însă mulți dintre noi nu pricepem odată că simpla „gâlceavă“ de pe facebook nu i-a locul atitudinii propriu-zise.

Noul proiect urmează să fie elaborat și supus aprobării Consiliului Local Câmpina în ședința din această lună. El va viza tarife diferențiate pentru abonații care vor selecta gunoi selectiv și pentru cel care-l va arunca la grămadă.

În prealabil, conform Legii transparenței decizionale, pe 22 ianuarie 2020, va avea loc o dezbatere publică. Însă, conform anunțului, făcut public atât de Primăria Câmpina, cât și de presa locală, până pe 9 ianuarie erau așteptate, la sediul municipalității, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de hotărâre.

Așa cum spuneam și mai sus, nimeni n-a avut nimic de spus în acest sens. Asta în ciuda faptului că, pe facebook, ori de câte ori apare vreo informație despre propunerea operatorului de salubrizare din Câmpina, întrebările de genul „cum se va face diferențierea facturilor la asociațiile de proprietari, cum vor fi selectați locatarii care selectează corect de cei care nu fac acest lucru, ce se întâmplă cu numărul real al abonaților din Câmpina, cum selectăm corect, de ce avem saci comuni pentru plastic și hârtie atât timp cât ele merg la centre diferite de reciclare etc.“ sunt nelipsite.

Era un moment în care câmpinenii puteau afla toate informațiile despre acest subiect și, totodată, prezenta și sugestiile. Însă și de această dată, ca-n multe altele, sarcina este plasată în seama altuia. Cu atitudinea de genul: „poate întreabă cineva, poate s-o duce cineva la dezbatere și o vorbi și despre subiectul acesta…“ nu ne rezolvăm propriile probleme.

Cu siguranță vor exista comentarii multe și acide odată cu aprobarea și punerea în practică a noilor tarife, însă, vor fi degeaba atunci.

Aflați MAI MULTE DETALII DESPRE DEZBATEREA PUBLICĂ ȘI NOILE TARIFE LA GUNOI, ÎN CÂMPINA! 

Foto: 

floricon_96303.jpeg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău