Cum combate primăria Băicoi vandalizarea domeniului public

0
dsafds_f63a2_06198.jpg

dsafds_f63a2_06198.jpg

Vandalizarea domeniului public este o practică des întâlnită în România, în condițiile în care regulile bunului simț nu dau roade de fiecare dată. La Băcoi, însă, primăria a găsit o soluție pentru a-i face pe cetățenii rău intenționați să fie mai atenți cu bunurile publice: camere de supraveghere.

În Băicoi, sunt amplasate 60 de camere de supraveghere, în locuri cheie, cum ar fi locuri de joacă, școli, grădinițe și zona blocurilor.

Culmea este că aceste camere chiar funcționează și sunt monitorizate 24 de ore din 24.

Asta pentru că există un contract de mentenanță cu o firmă care are grijă ca aparatele să funcționeze cum trebuie. La sfârșitul fiecărei luni, firma de mentenanță are nevoie de viza șefului Poliției Locale, care prin semnătura dată, confirmă buna funcționare a acestora.

“Când într-un parc se adună un grup format din mai mulți copii, Poliția Locală vede pe monitoarele de supraveghere, trimite o patrulă în parcul respectiv, unde îi legitimează pe copii sau adolescenți, apoi pleacă și se întorc peste puțină vreme pentru a se asigura că lucrurile sunt în ordine. În felul acesta, tinerii știu că dacă distrug ceva, vor fi trași la răspundere.”, ne-a declarat Marius Constantin, primarul din Băicoi.

Tot cu ajutorul camerelor au fost depistate și câteva femei care furaseră florile puse în ghivece pentru înfrumusețarea orașului sau persoane care aduceau câini cu mașina din alte zone ale județului și îi abandonau pe străzile din Băicoi, incidente, accidente, spargeri de magazine sau gunoaie aruncate la întâmplare.

O metodă simplă, care ar trebui să fie adoptată în fiecare localitate, însă este departe de a fi funcțională chiar și în cele mai multe dintre marile orașe ale țării.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău