Două persoane au ajuns, ieri, la spital din cauza frigului

0
spitalul-judetean-ploiesti-femeie-hipoternie_3e7b1.jpg

spitalul-judetean-ploiesti-femeie-hipoternie_3e7b1.jpg

Cele două persoane, un bărbat în vârstă de 60 de ani și o femeie în vârstă de 83 de ani, au fost diagnosticate cu hipotermie și au necesitat asistență medicală de specialitate.

Nu e de joacă cu frigul de afară. Temperaturile scăzute din ultimele zile au făcut două noi victime. Primul caz s-a înregistrat, ieri după – amiază, la Valea Dulce, comuna Podenii Noi.

O persoană a sunat la 112 și a solicitat ajutorul medicilor de la Serviciul de Ambulanță după ce unui bărbat în vârstă de 60 de ani i-a venit rău din cauza frigului. Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Ploiești.

Un al doilea caz s-a înregistrat, ieri seară, la Sinaia. Echipajul de la Serviciul de Ambulanță a fost solicitat pentru acordarea de asistență medicală unei femei în vârstă de 83 de ani. Pacienta, care avea temperatura corpului de 33 de grade Celsius, a fost diagnosticată cu hipotermie și a fost transportată la Spitalul Sinaia.

Pe lângă pericolele cauzate de expunerea la frig, medicii atrag atenția că ne aflăm în plin sezon infecții respiratorii.

„Chiar dacă nu am avut o iarnă extrem de grea, copiii și persoanele în vârstă ar trebui să evite expunerea prelungită la frig. Se știe că în sezonul rece crește incidența infecțiilor respiratorii”, a precizat dr. Simona Schnelbach.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău