spitalul-judetean-ploiesti-femeie-hipoternie_3e7b1.jpg

Cele două persoane, un bărbat în vârstă de 60 de ani și o femeie în vârstă de 83 de ani, au fost diagnosticate cu hipotermie și au necesitat asistență medicală de specialitate.

Nu e de joacă cu frigul de afară. Temperaturile scăzute din ultimele zile au făcut două noi victime. Primul caz s-a înregistrat, ieri după - amiază, la Valea Dulce, comuna Podenii Noi.

O persoană a sunat la 112 și a solicitat ajutorul medicilor de la Serviciul de Ambulanță după ce unui bărbat în vârstă de 60 de ani i-a venit rău din cauza frigului. Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgență a Spitalului Județean Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Un al doilea caz s-a înregistrat, ieri seară, la Sinaia. Echipajul de la Serviciul de Ambulanță a fost solicitat pentru acordarea de asistență medicală unei femei în vârstă de 83 de ani. Pacienta, care avea temperatura corpului de 33 de grade Celsius, a fost diagnosticată cu hipotermie și a fost transportată la Spitalul Sinaia.

Pe lângă pericolele cauzate de expunerea la frig, medicii atrag atenția că ne aflăm în plin sezon infecții respiratorii.

„Chiar dacă nu am avut o iarnă extrem de grea, copiii și persoanele în vârstă ar trebui să evite expunerea prelungită la frig. Se știe că în sezonul rece crește incidența infecțiilor respiratorii”, a precizat dr. Simona Schnelbach.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg