Copiii din Băicoi vor primi câte o bicicletă, gratuit, din partea primarului

0
1479395559.2-article-types-of-bicycle-for-kids-main-image_b3273.jpg

1479395559.2-article-types-of-bicycle-for-kids-main-image_b3273.jpg

Marius Constantin, primarul orașului Băicoi, pune la cale două proiecte inedite pentru localitatea sa.

Primul dintre ele este acela care se ocupă de înființarea rețelei de piste de biciclete, proiect finanțat din bugetul local.

Pista se va întinde pe artera principală care traversează orașul, pornind din zona Schelă și ajungând până la ieșirea din punctul Canton, devenind astfel cea mai lungă pistă de biciclete din județ.

Al doilea proiect prevede ca fiecare copil din orașul Băicoi, cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani, să primească, gratuit, din partea primarului, câte o bicicletă.

Proiectul este unul amplu, mai cu seamă că pentru acesta va fi nevoie de sponsori, iar suma necesară nu este una tocmai mică, 1 milion de lei.

”În condițiile în care o bicicletă bună costă în jur de 500 de lei, iar noi avem în oraș aproximativ 2.000 de copii, suma pe care trebuie să o strângem se ridică undeva la 1 milion de lei”, a declarat Marius Constantin pentru Observatorulph.ro.

Motivul pentru care primarul din Băicoi a venit cu o asemenea idee, este unul de apreciat: “Vreau să le luam copiilor biciclete, ca să putem să îi distragem de la telefoane și tabelete. Astfel că, atunci când vremea va fi frumoasă, aceștia vor putea să vină și la școală cu biciletele”.

Tot în acest proiect sunt incluse și așa-zisele garaje pentru biciclete, care vor fi amplasate în mai multe zone cheie din oraș.

foto caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău