S-a terminat cu petrecerile la bloc. Amenzi mai mari sau ore de muncă în folosul comunității pentru cei care ascultă muzică la intensitate mare

0
muzica-data-maxim-petreceri-amenzi_15c78.jpg

muzica-data-maxim-petreceri-amenzi_15c78.jpg

Amenzile cresc substanțial, din luna februarie, pentru cei care încalcă normele de conviețuire socială. Cu alte cuvinte, de acum încolo petrecerile la bloc sunt interzise. În cazul în care fapta se repetă, persoana vinovată riscă să presteze ore în folosul comunității.

Persoanele care organizează petreceri sau utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor vor plăti, din luna februarie, amenzi mult mai mari.

Actul normativ, aprobat în luna octombrie 2019, dar care intră în vigoare din luna februarie, prevede că „tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00 – 08.00 și 13.00 – 14.00, de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect sau instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora se sancționează cu amendă între 500 și 1.500 de lei”.

În cazul în care fapta se repetă într-un interval de 24 de ore, amenda crește, cuantumul sancțiunii urmând să fie „între 2.000 – 3.000 de lei sau prestarea a 70 – 120 de ore de muncă în folosul comunității”.

„Polițistul local poate acționa în urma unei sesizări, dar se poate și autosesiza în cazul în care sunt încălcate normele de conviețuire socială”, a precizat Adrian Vaida, directorul Poliției Locale Ploiești.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău