Ninsori la munte. Imagini cu instalațiile de transport pe cablu acoperite cu gheață la Cota 2000 din Sinaia – FOTO

gondola-sinaia-vant-zapada-munte_8f846.jpg

gondola-sinaia-vant-zapada-munte_8f846.jpg

Iarna s-a instalat confortabil la munte, unde temperaturile au scăzut sub 0 grade Celsius, iar din cauza ninsorii s-a depus un nou strat de zăpadă. La Sinaia, două dintre instalațiile de transport pe cablu nu pot fi pornite din cauza stratului gros de gheață, iar la altitudini de peste 1800 m se pot declanșa, izolat, avalanșe de mici dimensiuni.

La munte vremea va fi închisă sâmbătă când se vor putea înregistra noi ninsori, în special la peste 1800 m. Potrivit ANM, vântul va sufla slab și moderat, cu rafale ce vor atinge și depăși 70-90 km/h pe creste, viscolind sau spulberând zăpada, în special în Carpații Meridionali și Orientali.

Temperaturile maxime se vor situa, spun meteorologii, în general între -5 și 0 grade, iar cele minime în general între -9 și -4 grade.

„Peste stratul de zăpadă existent, mai însemnat la peste 1800 m în Carpații Meridionali, se vor mai depune circa 20 cm de zăpadă proaspătă, iar în zonele adăpostite, stratul poate avea dimensiuni mai mari. Doar în condiții de supraîncărcări mari se pot declanșa izolat avalanșe de mici dimensiuni, prin dislocarea stratului nou depus”, a precizat ANM.

La Sinaia, la Cota 2000, erau – 3 grade Celsius, iar principala problemă era însă alta. Administratorii Gondolei au anunțat, pe pagina de Facebook, că „instalațiile din VS și Carp nu pot fi pornite din cauza stratului gros de gheață format pe cabluri și piloni.

Gondola Sinaia începe programul cu public la ora 09:00 și funcționează până la ora 17:00, se mai precizează pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

Sursă foto – Facebook – Gondola Sinaia

gondola-sinaia_c23cf.jpg

gondola-sinaia-1_c8205.jpg

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău