Încep lucrările de introducerea a rețelei de gaze naturale în comuna Râfov

0
baterie-SRMP-iasi-gaz6_96a6d.jpg

baterie-SRMP-iasi-gaz6_96a6d.jpg

Mult așteptata investiție în sistemul de alimentare cu gaze naturale în comuna Râfov a intrat în linie dreaptă. Lucrarea, ale cărei costuri de 5,2 milioane de euro vor fi suportate din trei surse de finanțare, ar urma să fie gata în doi ani.

”În mai puțin de 2 ani, localitatea Râfov va beneficia de gaze naturale. Rețeaua de 65 de kilometri de conductă prevăzută în proiect va alimenta toate satele comunei. Deja lucrurile au intrat pe un făgaș definitiv, am rezolvat absolut toate problemele ce au ținut de inițierea investiției, obținerea avizelor, asigurarea finanțării, astfel încât comuna Rîfov să intre pe harta localităților alimentate cu gaze.

Pare simplu ceea ce am spus într-o propoziție, dar să știți că munca a fost grea și de durată, a trebuit să insistăm ani de zile și să ne concentrăm toate forțele să ajungem aici, la licitarea lucrărilor pe platforma națională de achiziții publice”, a declarat primarul Paul Costin Cazanciuc.

Sursa de alimentare cu gaze naturale este inelul de sud al Ploieștiului iar stația de reglare va avea un debit de 5.000 de metri cubi/oră.

”Alimentarea se va face din inelul de sud al municipiului Ploiești, care străbate comuna Berceni, locul unde va fi amplasată stația SRMP de 5.000 metri cubi/oră, ce va alimenta localitatea Râfov, dar și alți potențiali consumatori.

Finațarea va fi asigurată din bugetul local, în parteneriat cu Consiliul Județean și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, o formulă financiară pentru obținerea celor circa 5,2 milioane de euro, pe care, de asemenea, am conturat-o cu multe eforturi.

Consider că toate eforturile mele și ale echipei din Primăria Rîfov, au meritat. Am avut încredere, am sperat și am muncit, aceasta a fost rețeta reușitei.”, a mai declarat Paul Costin Cazanciuc.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău