Zeci de persoane fără locuință s-au refugiat, din cauza frigului, la adăpostul de noapte din Ploiești

0
adapost-noapte-ploiesti_1ff86.jpg

adapost-noapte-ploiesti_1ff86.jpg

Prahova se află sub atenționare de cod galben de viscol și ninsori în zona de munte, avertizare valabilă până sâmbătă, ora 10.00. Expunerea prelungită la frig poate conduce la instalarea stării de hipotermie, iar în cazurile grave se poate solda chiar cu decesul victimei. Zeci de persoane fără locuință s-au refugiat pe timpul nopții la adăpostul din Ploiești.

Zilnic, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, dar și la centrele de primiri urgențe din județ ajung 4-5 persoane care prezintă o formă de hipotermie.

Ultimul caz înregistrat a fost cel al unui bărbat, în vârstă de 83 de ani, din Baba Ana, care prezenta o formă de hipotermie medie. Echipajul de salvare de la SAJ Prahova ajuns la fața locului a constatat că victima frigului avea temperatura corpului de 29,9 grade Celsius. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Mizil pentru acordarea de asistență medicală. 

Citește și: O femeie din Sinaia a murit, ieri, din cauza frigului

Pentru persoanele fără locuință din Ploiești ajutorul vine de la Adăpostul de noapte al orașului. Aici, noapte de noapte ajung peste 40 de persoane fără un acoperiș deasupra capului. Cei mai mulți sunt bărbați cu vârsta de peste 40 de ani, însă printre cei care se refugiază la centrul de noapte sunt și tineri, dar și femei.

Citește și: Viața în Infern. Căminul de noapte al Ploieștiului, ultima speranță pentru oamenii străzii – FOTO

Capacitatea adăpostului este de 50 de locuri, iar la nevoie pot fi montate și 25 de saltele. 

Oamenii s-au obișnuit să trăiască pe stradă. De multe ori sunt aduși aici de echipajele de jandarmi, de poliție sau de cei de la Serviciul de Ambulanță.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău