Târg de Crăciun pentru bogați în zona Halelor Centrale din Ploiești. „Șunculița împănată” este 45 de lei/kg

0
pret-sunculita_4d728.jpg

pret-sunculita_4d728.jpg

Sărbătorile de Iarnă din acest an vor fi mai scumpe. Cel puțin asta este concluzia celor care au ajuns la Târgul de Crăciun din zona Halelor Centrale din Ploiești. Comercianții profită de apropierea sărbătorilor și au crescut prețurile la unele produsele considerate tradiționale. 

De câteva zile, în Parcul Toma Socolescu din Ploiești, dar și în fața Halelor Centrale, este aglomerație, semn că deja au început cumpărăturile pentru Sărbătorile de Iarnă. Oferta este bogată, însă prețurile sunt mai mari față de cele practicate în restul anului.

Mulți care ajung în aceste zone susțin că deja sunt dezamăgiți că prețurile au crescut mai ales la unele produse considerate tradiționale.

„Produsele tradiționale sunt, de obicei, mai scumpe, dar prețurile au crescut cu mult. Am vorbit cu un comerciant și mi-a spus că e carnea de porc mai scumpă din cauza pestei porcine africane. Mă uit la șunculiță că e 45 de lei/kg. Șunca tot șuncă e… A ajuns să fie mai scumpă șunca față de un kilogram de carne. Comerciantul spune că produsul are puțin condiment. Dacă punea mai mult condiment ajungea 50 de lei/kg…”, ne-a spus cu amărăciune nea Sandu venit special la piață pentru a-și face o idee de cum sunt prețurile.

La altă tarabă, ceafa de porc este 50 de lei/kg, în timp ce la un pas distanță, la un alt comerciant, același produs este 35 de lei/kg. 

„Cred că acestea sunt cele mai scumpe sărbători de până acum. Leul s-a devalorizat, iar prețurile au luat-o razna. Parcă suntem într-un cerc vicios. Crește salariul minim cu 100 de lei, iar prețurile aproape că se dublează”, era de părere Maria Păvăleanu, care ne-a povestit că de când i-a crescut pensia parcă nu se mai ajunge cu banii. „Mi-a mărit pensia, dar s-au scumpit gazele, curentul electric… Până și pâinea este mai scumpă. Inclusiv medicamentele s-au scumpit”, s-a plâns femeia.

La Târgul de Crăciun din zona Halelor Centrale „șunculița împănată cu puțin condiment” este 45 de lei/kg, Un kilogram de „lebăr puțin picant și afumat” este 35 de lei. Ceafa de porc este 50 lei/kg, iar pastrama se vinde cu 35 de lei/kg, în timp ce un litru de vin costă între 13 și 15 lei. 

sunca-produse-tradiționale_ebba9.jpg

pastrama-pret_5c065.jpg

pastrama-pret_916ef.jpg

ceafa-porc_73b10.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău