Lovitură grea înainte de Crăciun din cauza focarelor de pestă porcină africană de la Plopu și la Mănești. Se interzice sacrificarea animalelor fără avizul DSVSA Prahova

0
pesta-porcina-africana-focare-plopu-manesti-prahova_165b0.jpg

pesta-porcina-africana-focare-plopu-manesti-prahova_165b0.jpg

Confirmarea celor două noi focare de pestă porcină africană, la Plopu și la Mănești, au impus măsuri stricte. Animalele din zonele de protecție și de supraveghere nu mai pot fi sacrificate fără avizul DSVSA Prahova, eliberat de medicul veterinar, în cazul în care există modificări ale stării de sănătate ale animalului. În plus, este interzis și transportul de porci sau carne de porc, fără adeverință de la medicul de veterinar.

Lovitură grea înainte de Crăciun în zeci de localități prahovene, unde au fost instituite măsuri severe pentru combaterea pestei porcine africane

Cele două focare de peste porcină africană au fost confirmate, în baza buletinelor de analiză, la finele săptămânii trecute, când a fost luată decizia de ucidere a tuturor porcilor din gospodăriile afectate.

Citește și: Focare de pestă porcină africană la Plopu și la Mănești. Filtre mobile la intrările din județul Prahova

Din cauza pestei porcine africane, în zona celor două focare de pestă porcină africană, au murit trei porci, iar alte 25 de animale au fost ucise.

La Plopu, în zona de protecție figurează satele Plopu și Nisipoasa din comuna Plopu, dar și satele Vârfurile (comuna Valea Călugărească) și Bighilin (comuna Bucov).

În zona de supraveghere intră însă mai multe localități din județ. Aici a fost instituită interdicția de transport a porcilor pe drumurile locale și județene fără aprobarea DSVSA Prahova. (Vezi AICI măsurile stabilite în Centrul Local de Combaterea Bolilor)

zona-supraveghere-plopu_dafdc.jpg

Pentru comuna Mănești, în zona de protecție au intrat satele Coada Izvorului, Mănești și Gura Crivățului din comuna Mănești. (Vezi AICI planul de măsuri)

În zona de supraveghere figurează însă mai multe localități din Prahova.

menesti-zona-supraveghere_91cef.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău