pesta-porcina-prahova_c90f9.jpg

Lovitură grea, cu nici trei săptămâni înainte de Crăciun, pentru gospodarii din două localități prahovene. Autoritățile sanitar-veterinare sunt din nou în alertă după ce au apărut două noi suspiciuni de pestă porcină africană la Plopu și la Mănești.

UPDATE: Potrivit reprezentanților DSVSA Prahova se pare că la baza suspiciunilor ar sta tot porcii mistreți. Suspiciunea de la Plopu ar fi apărut după ce într-o gospodărie, din totalul de șapte porci au murit doi, iar în cazul unuia a fost confirmat PPA. Ca măsură de precauție, toate animalele din gospodărie au fost ucise.

La Mănești, situația este cu atât mai complicată. În gospodărie erau 22 de porci, iar unul dintre animale a murit. În această dimineață, tot ca măsură de precauție, a fost dispusă uciderea tuturor animalelor din gospodărie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Știre inițială

Cele două noi suspiciuni au apărut în două gospodării de pe raza localităților Plopu și Mănești. Potrivit primelor date, medicii sanitar-veterinari au recoltat probe care au fost transmise la București pentru confirmarea diagnosticului.

Vineri, la ora 16.00, a convocat ședința Centrului Local de Combaterea Bolilor (CLCB) pentru stabilirea măsurilor care se impun în cazul confirmării noilor focare de pestă porcină africană.

Citește și: Toate focarele de pestă porcină din Prahova au fost stinse. Ce se întâmplă cu ferma de la Gherghița

Prahova a scăpat de focarele de pestă porcină africană pe 14 noiembrie 2019. La acea dată, DSVSA Prahova a anunțat că au fost stinse oficial toate cele 43 de focare de pestă porcină africană confirmate la porcii domestici din 10 localități. 

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg