Zeci de elevi câmpineni, de la Școala „B.P.Hasdeu“, organizează un târg de Crăciun. Banii strânși vor merge către acțiuni caritabile

0
scoala_bp_hasdeu_67454.jpeg

scoala_bp_hasdeu_67454.jpeg
Lecția omeniei este predată, din nou, în prag de Sărbători la Școala Gimnazială „B.P.Hasdeu“ din Câmpina. Învățătoarea Alina Bârsan, o cunoscută întreprinzătoare a acțiunilor filantropice, i-a invitat și de această dată pe mai mulți colegi, părinți și copii la organizarea unui târg de Crăciun, iar fondurile adunate să fie direcționate către două familii din Comarnic și Nistorești.

Târgul de Crăciun de la Școala „B.P. Hasdeu“ va fi pe 16 decembrie, la ora 12.00. Standurile vor fi amenajate în fața instituției didactice, iar copiii împreună cu învățătorii și diriginții vor comercializa decorațiuni, cadouri de Crăciun și dulciuri realizate de ei. Acestea pot fi achiziționate de către toți cei care doresc să se bucure de o creație hand-made, originală, dar și care vor să se implice într-o acțiune caritabilă. Fondurile pe care le vor aduna copiii din vânzarea produselor vor ajunge la Maria Pădure, din Nistorești, și la familia Radea din Comarnic.

Cel din urmă caz este unul de suflet pentru Alina Bârsan și elevii pe care i-a avut în promoția precedentă, întrucât ei au fost cei care au pus piatra de temelie la noua casă a acestei familii. Cea veche le-a fost distrusă de un incendiu izbucnit pe 8 decembrie 2016. Casa familiei Radea a fost ridicată, în mare parte, cu ajutorul donațiilor, dar și al motocicliștilor de la HSBMF.

Elevilor de la a II-a A li se vor alătura și colegii de gimnaziu, însă aceștia se vor axa pe o altă poveste, cea a Mariei Pădure. Astfel, elevii claselor a V-a C și a VIII-a A vor aduna fonduri din pușculițele proprii pentru a-l ajuta pe Moș Crăciun să-i facă Sărbătorile mai frumoase.

Elevii școlii din Câmpina au mai avut și în luna martie acest gen de activități, iar aceste fapte vor continua să fie făcute pentru că, atât Alina Bârsan, cât și ceilalți învățători și profesori își doresc să îi învețe pe copii cea mai de preț lecție, cea a omeniei.

Foto: 

scoala_bp_hasdeu_afbc9.jpeg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău