ciucas_90914.jpgExistă o specie și, din păcate, nu e pe cale de dispariție, care crede că dacă ajungi la și pe munte poți să-ți lași gunoaiele oriunde că, oricum, nu te vede nimeni. Da, nu te vede nimeni, dar gestul spune multe despre această specie și despre respectul pentru natură și mediul în care-i place să trăiască. Astfel de specimene au trecut și zilele trecute în zona Valea Berii din Munții Ciucaș.

Revoltați de nesimțirea lor, cabanierii au fotografiat și postat o imagine cu gunoiul lăsat de cei care habar n-au ce-nseamnă respect pentru munte, natură și pentru turiștii care ajung aici și care vor să se bucure de aer proaspăt, nu de semnele indolenței. Cabanierii din zonă spun că resturile ar fi fost lăsate, de această dată, de membrii unei echipe de producție care ar fi avut o filmare în zonă.

„Au venit să filmeze nu știu ce reclamă..., vezi Doamne, casa de producție a nu știu cui și uite ce au lăsat în urma lor...Rușine! Trebuie să stea alții după ei ca să le strângă gunoiul…”, au postat cei de la Cabana Vârful Ciucaș pe pagina lor de facebook, alături de o fotografie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tot cabanierii au strâns și gunoiul și nu au înțeles de ce persoanele care au trecut pe-acolo n-au făcut un minimum de efort să ducă resturile la pubela metalică, amplasată la aproximativ 150 metri distanță de locul respectiv.

„Este o zonă protejată, este aproape de pădure. Au fost în timpul săptămânii pe-aici și au lăsat mizeria respectivă. În zonă patrulează și jandarmii, dar nici ei nu pot fi peste tot, în urma tuturor ca să-i atenționeze și amendeze. Am făcut noi curat, dar nu e normal să vină altul în urma ta să-ți strângă resturile“, ne-a mărturisit Elena de la Cabana Vârful Ciucaș.

Foto: facebook Cabana Vârful Ciucaș

ciucas_edc4a.jpg

UPDATE După apariția textului, un cititor ne-a trimis imagini surprinse de la fața locului:

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg