Câmpinenii ar urma să aibă conexiune WI-FI în parcurile din oraș, printr-un proiect cu finanțare europeană

0
wifi_eu_blue_fb_3e72b.jpg

wifi_eu_blue_fb_3e72b.jpgPentru unii veste bună, pentru alții un proiect care e făcut doar să mai bifeze ceva la capitolul așa-ziselor „realizări“ ale municipalității câmpinene. Cam așa este privită intenția implementării WI-FI-ului gratuit în mai multe zone din oraș, vizate fiind, în principal, cele unde sunt amenajate parcuri.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea locațiilor de amplasare a punctelor de acces a rețelei WiFi urmează să fie discutat și votat în ședința ordinară de Consiliu Local de joi, 28 noiembrie.

Potrivit acestui proiect, conexiunea la WI-FI va fi asigurată în Parcul Regele Mihai I (la Soldat), Parcul Turnătorie, Parcul din cartierul Slobozia, Parcul din zona adiacentă Lacului bisericii, Primăria Municipiului Câmpina, Direcția economică, Pasajul pietonal de la ceas și zona adiacentă BCR, Parcul Durbac și Casa Căsătoriilor.

Implementarea proiectului presupune accesarea unei finanțări nerambursabile de 15.000 euro prin care se vor achiziționa și instala echipamente în punctele de acces WiFi, finanțare care este acordată numai furnizorilor de rețele înscriși în program.

Proiectului „WiFi4EU Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale”, face parte din Acordul de Grant încheiat prin mecanismul interconectarea Europei (MIE) WiFi4EU nr.INEA/CEF/ WiFi4EU/2-2019/017287-041192.

Proiect nu este privit cu ochi buni chiar de toată lumea, ținând cont de tendința către sedentarism a copiilor și tinerilor. Unii medici, dar și părinți susțin că odată cu conexiunea facilă la internet, în loc de mișcare și socializare, copiii vor fi tentați să folosească telefoanele ca principală ocupație chiar și atunci când vor ieși din casă.

„Nu spune nimeni că nu este bun. Trăim într-o perioadă în care suntem dependenți de internet, însă această măsură trebuie să aibă și una complementară, cum ar fi realizarea unor piste de alergare, biciclete, role. Altfel îi încurajăm pe copii spre sedentarism și nicidecum spre rolul esențial pe care-l au parcurile: mișcare, recreere, socializare“, ne-a declarat un părinte din Câmpina care se luptă de ani buni cu obezitatea infantilă cu care a fost diagnosticat fiul său.

Foto cu caracter ilustrativ

wifi_eu_blue_fb_acd63.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău