examen-porci_500d0.jpg

Ordinul prin care porcii din gospodării ar fi putut fi sacrificați numai în prezența unui medic veterinar a fost revocat. Reprezentanții DSVSA Prahova au anunțat că, printr-o notă emisă de autorități, prezența medicului veterinar este obligatorie numai în cazul în care animalele care urmează să fie sacrificate prezintă semne clinice de boală.

Ordinul privind sacrificarea porcilor în gospodării numai în prezența medicului veterinar era practic imposibil de pus în practică, având în vedere că nu exista timpul fizic pentru a fi realizate aceste examene clinice, în special în localitățile cu un număr mai mare de gospodării. Asta în condițiile în care la nivelul unei localități există un singur medic veterinar și cel mult un tehnician.

„A fost emisă o notă prin care se precizează că examenul clinic este obligatoriu înainte de sacrificare numai în cazul în care animalul prezintă anumite semne de boală. După sacrificare, opinia medicului veterinar este solicitată numai în cazul în care gospodarul constată că anumite organe interne ale animalului sunt la o dimensiune mai mare”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova, care a menționat faptul că nu exista timpul fizic pentru efectuarea unor examene clinice înainte și după sacrificarea porcilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Separat, va exista obligativitatea din partea fiecărui proprietar de porci să efectueze după sacrificare examenul trichineloscopic.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg