Zeci de copii din sate din Prahova și Dâmbovița au avut parte de „cea mai tare excursie“ din viața lor, la Sinaia

0
trenulete_7225d.jpg

trenulete_7225d.jpgLuna noiembrie le-a adus o bucurie de nedescris mai multor copii din satul Rotari (Ceptura) și din comuna Lungulețu (Dâmbovița). Cei peste 60 de copii, însoțiți de cadre didactice, s-au bucurat de o zi la Sinaia, unde au vizitat o serie de obiective turistice, au mers pe munte, s-au distrat. Totul a fost gratuit pentru ei.

Pentru mulți dintre noi, a merge pentru o zi la Sinaia a devenit o banalitate. Ne enervăm zdravăn în traficul de pe Valea Prahovei, iar când ajungem în stațiunea montană suntem gata epuizați. Mai facem o scurtă plimbare, poate mai ajungem și la vreun obiectiv, după care ne retragem într-un restaurant sau la locurile de cazare.

Pentru ei însă, pentru cei peste 60 de copii veniți din mediul rural, din sate din Ceptura și Dâmbovița, ieșirea de o zi la Sinaia a fost una dintre cele mai grozave experiențe trăite. S-au bucurat din plin de fiecare loc văzut, de fiecare poveste spusă, de plimbare, de înălțimea munților, de joacă, de tot ceea ce a putut cuprinde această excursie pe Valea Prahovei.

Întâlnirea cu turiști străini la Castelul Peleș a fost o noutate absolută, iar prânzul la restaurant a fost, de asemenea, pentru multi dintre ei o premieră.

Costurile au fost acoperite de către Primăria Sinaia în cadrul unui program social și educativ, prin care le oferă elevilor din mediul rural șansa de a descoperi frumusețea Văii Prahovei, dar și de a lua lecții altfel: vizitân și jucându-se. Totul face parte din proiectul „O zi la Sinaia”, ajuns la cea de-a II ediție și în cadrul căruia, până la finalul lui 2019, vor fi organizate zece astfel de excursii pentru elevi din medii vulnerabile din zonele învecinate Sinăii, dar care să nu fie situate la o distanță mai mare de 150 km.

Sursa foto: facebook Primăria Sinaia

trenulete_3abb2.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău