Reabilitarea fațadelor Colegiului Național „Nicolae Grigorescu“ din Câmpina mai are de așteptat! La fel și expertiza tehnică în caz de cutremur

0
grigorescu_7a2f1.JPG

grigorescu_7a2f1.JPGColegiul Național „Nicolae Grigorescu“ din Câmpina ar putea intra, în 2020, într-un proiect de reabilitare a fațadelor. Nu se știe însă și când vor fi făcute lucrările propriu-zise. Anunțul vine în urma publicării la începutul lunii trecute a unui material referitor la starea de deteriorare a zidăriei cele mai importante unități de învățământ din Câmpina, care anul acesta a celebrat o sută de ani de la înființare.

Materialul îl puteți citi AICI.

Potrivit municipalității câmpinene, astfel de lucrări sunt propuse și efectuate sub coordonarea unității școlare respective, Primăria fiind cea care susține financiar aceste proiecte. Pentru 2020, există propunerea realizării unui proiect cu privire la vopsirea și reabilitarea fațadei Colegiului Național „Nicolae Grigorescu“, demers destul de dificil, ținându-se cont de complexitatea documentației și a cerințelor pe care le presupun lucrările asupra unui monument istoric.

Cât despre siguranța construcției în cazul unui cutremur puternic, reprezentanții Primăriei ne-au transmis că nu dețin informații legate de efectuarea unor expertize tehnice ale clădirii. „Cel mai probabil, aceasta va fi efectuată odată cu reabilitarea fațadei în anul 2020“, scrie în răspunsul transmis publicației noastre.

Tot de aici aflăm că trotuarul din fața liceului (cel de pe Calea Doftanei) a fost reparat în luna octombrie 2019 de către Atelierul de Infrastructură Urbană a municipiului Câmpina, urmând ca reabilitarea integrală să fie efectuată odată cu cea a Căii Doftanei.

Foto

grigorescu_ca254.JPG

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău