grigorescu_7a2f1.JPGColegiul Național „Nicolae Grigorescu“ din Câmpina ar putea intra, în 2020, într-un proiect de reabilitare a fațadelor. Nu se știe însă și când vor fi făcute lucrările propriu-zise. Anunțul vine în urma publicării la începutul lunii trecute a unui material referitor la starea de deteriorare a zidăriei cele mai importante unități de învățământ din Câmpina, care anul acesta a celebrat o sută de ani de la înființare.

Materialul îl puteți citi AICI.

Potrivit municipalității câmpinene, astfel de lucrări sunt propuse și efectuate sub coordonarea unității școlare respective, Primăria fiind cea care susține financiar aceste proiecte. Pentru 2020, există propunerea realizării unui proiect cu privire la vopsirea și reabilitarea fațadei Colegiului Național „Nicolae Grigorescu“, demers destul de dificil, ținându-se cont de complexitatea documentației și a cerințelor pe care le presupun lucrările asupra unui monument istoric.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cât despre siguranța construcției în cazul unui cutremur puternic, reprezentanții Primăriei ne-au transmis că nu dețin informații legate de efectuarea unor expertize tehnice ale clădirii. „Cel mai probabil, aceasta va fi efectuată odată cu reabilitarea fațadei în anul 2020“, scrie în răspunsul transmis publicației noastre.

Tot de aici aflăm că trotuarul din fața liceului (cel de pe Calea Doftanei) a fost reparat în luna octombrie 2019 de către Atelierul de Infrastructură Urbană a municipiului Câmpina, urmând ca reabilitarea integrală să fie efectuată odată cu cea a Căii Doftanei.

Foto

grigorescu_ca254.JPG

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg