copii_munte_89030.jpgUnul dintre cele mai frumoase și așteptate proiecte derulate de Primăria Sinaia în colaborare cu școli din mediul rural a fost reluat. Este vorba despre „O zi la Sinaia“, acțiune prin intermediul căreia sute de elevi din școlile de la sate au șansa să ia parte la lecții inedite de istorie, geografie, cultură civică etc, dar să se și joace.

Proiectul a debutat la începutul acestui an și s-a adresat instituțiilor de învățământ din mediul rural, situate pe o rază de 150 km față de stațiunea prahoveană. Pentru unii dintre copiii care au participat la aceste excursii a fost prima ieșire din comuna natală, dar și prima dată când s-au bucurat de măreția munților.

Seria de excursii a fost reluată și în această toamnă. Până la sfârșitul anului sunt zece programate, iar aproape 300 de copii vor putea vizita gratuit Castelul Stirbey Sinaia, Castelul Peleș, Casino-ul Sinaia, Muzeul Județean de Știintele Naturii Prahova și Expoziția de Trenulețe. Totodată, aceștia sunt plimbați cu gondola până la cota 2000.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În această săptămână, două grupuri de copii au ajuns deja la Sinaia. Primii au fost de la Doicești – Dâmbovița, iar joi a fost rândul a 22 de elevi din clasele I – VIII ai școlii din Talea să viziteze Sinaia. Aceștia s-au bucurat și de stratul subțire de zăpadă care s-a așternut la Cota 2000.

Sursa foto: facebook Primăria Sinaia

copii_munte_03796.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg