Proiectul „O zi la Sinaia!”, prin care sute de copii din mediul rural au șansa de a vizita gratuit stațiunea de pe Valea Prahovei, a fost reluat.

0
copii_munte_89030.jpg

copii_munte_89030.jpgUnul dintre cele mai frumoase și așteptate proiecte derulate de Primăria Sinaia în colaborare cu școli din mediul rural a fost reluat. Este vorba despre „O zi la Sinaia“, acțiune prin intermediul căreia sute de elevi din școlile de la sate au șansa să ia parte la lecții inedite de istorie, geografie, cultură civică etc, dar să se și joace.

Proiectul a debutat la începutul acestui an și s-a adresat instituțiilor de învățământ din mediul rural, situate pe o rază de 150 km față de stațiunea prahoveană. Pentru unii dintre copiii care au participat la aceste excursii a fost prima ieșire din comuna natală, dar și prima dată când s-au bucurat de măreția munților.

Seria de excursii a fost reluată și în această toamnă. Până la sfârșitul anului sunt zece programate, iar aproape 300 de copii vor putea vizita gratuit Castelul Stirbey Sinaia, Castelul Peleș, Casino-ul Sinaia, Muzeul Județean de Știintele Naturii Prahova și Expoziția de Trenulețe. Totodată, aceștia sunt plimbați cu gondola până la cota 2000.

În această săptămână, două grupuri de copii au ajuns deja la Sinaia. Primii au fost de la Doicești – Dâmbovița, iar joi a fost rândul a 22 de elevi din clasele I – VIII ai școlii din Talea să viziteze Sinaia. Aceștia s-au bucurat și de stratul subțire de zăpadă care s-a așternut la Cota 2000.

Sursa foto: facebook Primăria Sinaia

copii_munte_03796.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău