WhatsApp_Image_2019-10-22_at_19.21.21_eeb27.jpegCe nu face omul pentru festivism?! Devansează inclusiv Ziua Armatei doar de dragul de a concura evenimentele care vor fi organizate pe 25 octombrie în Ploiești. Astfel, la Câmpina, ziua dedicată militarilor români va fi sărbătorită mai devreme, pe 24 octombrie. Ca să fie și aici fanfară, după cum și-a dorit Marian Dulă, consilierul personal al primarului Horia Tiseanu.

„Noi nu suntem reședință de județ, prin urmare nu beneficiam de fanfară, de defilări ale armatei. Așa, pe 24, 26, în preajma zilei de 25 putem organiza festivitățile ca să avem și noi armată, să vină fanfara. Ce facem pe 25 octombrie? O să mergem la alte festivități. Fie la Ploiești, prin școli, vedem noi. Efortul a fost al nostru, nu costă nimic”, ne-a declarat consilierul Marian Dulă care este și colonel în rezervă.

Inclusiv Dulă și-a dat seama că în decor vor apărea și lucrurile care, poate, în toți acești ar fi trebuit să beneficieze de același interes precum genul acesta de „festivisme“ (blocul-schelet, „cavoul“ îmbrăcat într-o plasă verde căreia îi mai lipsesc luminițele de Crăciun etc). Serbările sunt organizate în Parcul Trandafirilor unde va fi dezvelită statuia Soldat. De parcă de o lună și jumătate, de când a fost așezată pe noul amplasament ar fi stat învelită…

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Îi putem înțelege și preocupările consilierului Dulă pentru astfel de serbări și, poate că, ne-am fi bucurat în aceeași măsură dacă acest oraș, cu o istorie atât de frumoasă, care cândva se lăuda cu cei mai mulți intelectuali la mia de locuitori, nu ar fi fost copleșit, în ultimii ani de atâta indiferență, neputință, lipsă de interes și profesionalism din partea celor care-l administrează

Prin urmare, dacă vreți să participați la Ziua Armatei trebuie să țineți cont că la Câmpina este sărbătorită după calendarul autorităților locale, pe 24 octombrie.

Festivitățile vor începe la ora 11.00, cu salutul drapelului de luptă, intonarea imnului și slujba religioasă
11.25 - Inaugurarea/ sfinţirea în noul amplasament a monumentului;
11.30 - Rostirea numelor eroilor
11.40 - Alocuţiuni;

12.10 - Depunerea de coroane, jerbe şi buchete de flori;
12.30 - Scurt program artistic
12.55 - Parada militară – defilarea efectivelor militare;
13.05 - Mic concert al muzicii militare;
13.15 - Încheierea ceremonialului militar

Foto:

WhatsApp_Image_2019-10-22_at_19.21.21_a2e03.jpeg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg