Tânărul biciclist care a căzut într-o râpă pe un traseu montan din Bucegi, în stare gravă, la Județean

0
tanar-spital-biciclist-cabana-dichiu_70478.jpg

tanar-spital-biciclist-cabana-dichiu_70478.jpg

Tânărul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a picat, sâmbătă, într-o râpă, în timp ce se afla cu bicicleta pe un traseu montan, între Cabana Dichiu și Cabana Zănoaga.

Alerta s-a dat sâmbătă după-amiază, în jurul orei 13.50, iar primii care au ajuns la locul evenimentului au fost salvamontiștii din Dâmbovița. Victima a fost preluată în comă, de la locul accidentului, și transportată cu o ambulanță la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Citește și: UPDATE – Biciclist căzut într-o râpă de lângă Cabana Dichiu din Munții Bucegi

„Pacientul se află în continuare în comă, la Terapie Intensivă. Prezintă traumatism cranio-cerebral grav și traumatism toracic, precum și fracturi de coaste”, a precizat dr. Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Ploiești.

Tânărul urmează să fie transferat la un spital din București, la solicitarea familiei.

După producerea accidentului, salvamontiștii din Dâmbovița au postat o atenționare pe pagina de Facebook, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul existent în zona unde s-a produs nefericitul eveniment. 

„În atenția cicliștilor ce aleg traseul cabana Dichiu – cabana Zănoaga rugăm prudență sporită ca urmare a unor întreruperi asfaltice. Intervenția de astăzi, un biciclist cu traume multiple și stare de inconștiență, ne îndreptățește recomandarea”, a fost mesajul Salvamont Dâmbovița, postat la scurt timp după producerea incidentului.

Reamintim faptul că accidentul a avut loc la aproximativ 150 m pe coborârea de la Cabana Dichiu către Cabana Zănoaga, înainte de primul podeț, potrivit salvamontiștilor din Dâmbovița care au intervenit pentru ajutorarea tânărului.

Foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău