DSVSA a demarat inspecțiile în gospodăriile din Prahova pentru stabilirea numărului real de animale

inspectii-animale_67e62.jpg

inspectii-animale_67e62.jpg

Acțiunea Direcției Sanitare Veterinare pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova va fi derulată în toate exploatațiile non-profesionale, pentru corelarea bazei naționale de date cu realitatea din teren. Anul trecut, la nivelul județului Prahova au fost raportate aproximativ 500.000 de animale.

Acțiunea DSVSA Prahova se va derula până pe 15 decembrie, timp în care medicii veterinari vor încerca să realizeze o inventariere a tuturor animalelor din gospodărie, dar și să depisteze animalele care prezintă semne clinice de boală. 

„Inspecția va fi realizată de medicii veterinari și are drept scop realizarea unei evidențe reale cu numericul din fiecare gospodărie pentru corelarea bazei naționale de date cu situația din exploatațiile non-profesionale. Tot cu această ocazie vor fi întocmite fișe de inspecție și se vor recolta probe de sânge în cazul animalelor care prezintă semne clinice de boală pentru efectuarea de analize PPA”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Crescătorii de animale au obligația, potrivit legislației, să anunțe medicul veterinar cu privire la moartea, sacrificarea, înstrăinarea sau cumpărarea unui animal.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596