inspectii-animale_67e62.jpg

Acțiunea Direcției Sanitare Veterinare pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova va fi derulată în toate exploatațiile non-profesionale, pentru corelarea bazei naționale de date cu realitatea din teren. Anul trecut, la nivelul județului Prahova au fost raportate aproximativ 500.000 de animale.

Acțiunea DSVSA Prahova se va derula până pe 15 decembrie, timp în care medicii veterinari vor încerca să realizeze o inventariere a tuturor animalelor din gospodărie, dar și să depisteze animalele care prezintă semne clinice de boală. 

„Inspecția va fi realizată de medicii veterinari și are drept scop realizarea unei evidențe reale cu numericul din fiecare gospodărie pentru corelarea bazei naționale de date cu situația din exploatațiile non-profesionale. Tot cu această ocazie vor fi întocmite fișe de inspecție și se vor recolta probe de sânge în cazul animalelor care prezintă semne clinice de boală pentru efectuarea de analize PPA”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Crescătorii de animale au obligația, potrivit legislației, să anunțe medicul veterinar cu privire la moartea, sacrificarea, înstrăinarea sau cumpărarea unui animal.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg