Palatul Justiției din Ploiești ar putea fi gata de abia în 2022

palatul justitiei 942db

palatul justitiei 942db

Data finalizării construcției începute în urmă cu 23 de ani ar putea fi în 2022. Cel puțin așa se menționează în afișul postat lângă șantierul în lucru, de pe strada Gheorghe Doja.

Finalizarea lucrărilor la Palatul Justiției a fost anunțată foarte des în ultimii ani. Numai că acest lucru nu s-a întâmplat. Lucrările au demarat în 1996, însă ani la rând acestea au fost blocate din lipsă de finanțare.

Ulterior însă au apărut alte probleme, principala fiind aceea că societatea care a câștigat licitația a intrat în faliment. Lucrările au fost reluate apoi în 2010, însă iar au apărut probleme legate de finanțare. 

Citește și: Se reiau lucrările la cea mai mare clădire publică din Ploiești. Șantierul a început în 1996

O nouă încercare pentru finalizarea lucrărilor a avut loc în 2016, de data aceasta termenul anunțat pentru finalizarea lucrărilor fiind de 18 luni. 

Citește și: Un nou termen de finalizare pentru Palatul Justiției din Ploiesti

Săptămâna trecută, Ana Birchall, ministrul Justiției, aflată într-o vizită de lucru la Curtea de Apel Ploiești, a mers și pe șantierul de la Ploiești și a solicitat urgentarea lucrărilor.

Conform însă anunțului postat lângă construcția unde au loc lucrările termenul de finalizare, potrivit autorizației eliberate, în decembrie 2018, de Primăria Ploiești, este 14.01. 2022. 

Dacă ar fi să fie respectat termenul de pe afiș, construcția ar urma să fie gata după… 26 de ani. 

constructie-palatul-justitiei_9eaae.jpg

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596