Campanie de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor, de săptămâna viitoare, în Prahova

0
campanie-antirabica-vulpi-prahova_35d7c.jpg

campanie-antirabica-vulpi-prahova_35d7c.jpg

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor va demara campania de toamnă privind vaccinare antirabică aeriană a vulpilor, prin momeli vaccinale administrate aerian, la nivel național, inclusiv în Prahova.

La nivelul județului Prahova, campania antirabică vizează cele 43 de fonduri de vânătoare, efectivul de vulpi fiind de 2.068 capete.

DSVSA Prahova a anunțat că acțiunea va demara cu data de 27 septembrie, în funcție de condițiile meteorologice.

Avioanele cu ajutorul cărora vor fi administrate dozele de vaccin vor decola de pe aerodromul din Tulcea și cel din Clinceni. 

„Pentru informarea corectă a populației privind demararea acțiunii de vaccinare antirabica a vulpilor, atât aerian, cât și manual, vor fi afișate materiale informative (afișe de atenționare, afișe de informare/avertizare și materiale informative cronologic), de către prestatorul de servicii, în diferite locuri publice cum ar fi: primărie, școală/grădiniță, spital/dispensar, poștă, magazine, stații de autobuz și trasee turistice”, a anunțat DSVSA Prahova.

Ulterior, în Prahova se va derula o acțiune de împușcare a vulpilor în scopul verificării eficienței antirabice în fondurile de vânătoare, procedură care va avea loc după 45 de zile de la finalizarea campaniei. 

Pentru desfășurarea în condiții corespunzătoare a acțiunii de vaccinare a vulpilor și pentru a evita unele accidente ce pot să apară prin manipularea necorespunzătoare de către populație a momelilor vaccinale găsite accidental, D.S.V.S.A.  a notificat și informat mai multe instituții din județ, inclusiv cele 104 primării din Prahova.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău