primaria-predeal-sarari_ccf70.jpg

Anul școlar 2019 - 2020 nu este scutit de probleme în Prahova, unde la mai multe lucrări de învățământ nu au fost finalizate lucrările de reabilitare. Așa s-a întâmplat și la Grădinița cu program normal Vitioara de Sus, din Predeal-Sărari. Părinții s-au revoltat când au aflat că odraslele lor vor învăța la școala din localitate, dar după-amiază. „La ora aia copiii trebuie să doarmă!”, spun părinții care sunt deciși să depună o plângere și la Inspectoratul Școlar.

Lucrările de reabilitare de la Grădinița cu program normal Vitioara de Sus au demarat în urmă cu trei ani, însă nu au fost finalizate nici acum. La dala de 20 august, reprezentanți ai Prefecturii Prahova și ai Inspectoratului Școlar au mers pe teren și au constatat că, la data controlului, „se efectuau lucrări de amenajare a grupurilor sanitare în interiorul clădirii (realizare 70%), pentru înlocuire acoperiș (realizare 95%), pentru înlocuire pardoseli (realizare 80%), amenajare canalizare și fosă septică (realizare - 60%)”. 

Citește și: Viață de licean la cămin. Condiții insalubre la internatul Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu din Ploiești

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astăzi, la început de an școlar, părinții au aflat, cu surprinde, nu doar că micuții lor vor învăța la școala din localitate, ci faptul că aceștia trebuie să meargă la cursuri după-amiaza, programul stabilit fiind 12.00 - 16.00.

 „La ora aia copiii trebuie să doarmă!”, spun părinții care sunt deciși să depună o plângere și la Inspectoratul Școlar.

Citește și: Început de an școlar cu probleme în Prahova. Școli fără autorizație sanitară, fără avize ISU și lucrări de reparații nefinalizate.

„Am înțeles că nu au fost finalizate lucrările, deși au început acum trei ani și până acum ar fi trebuit să fie gata. De trei ani de zile există aceeași promisiune că lucrările vor fi gata la început de an școlar, dar nu se întâmplă acest lucru. Copiii nu sunt vinovați de neputința de a repara o grădiniță. Programul impus acum este 12.00 - 16.00. La grădiniță se merge dimineața, nu după-amiaza”, s-au plâns părinții, chiar la deschiderea de an școlar.

Contactat telefonic, primarul comunei Predeal-Sărari a susținut că lucrările la grădiniță sunt aproape finalizate și că singurul inconvenient este că s-a modificat legislația și pentru obținerea autorizației ISU sunt necesare noi dotări la unitatea de învățământ.

Citește și: Cum arată noua școală din Măgurele. Are table inteligente, fără cretă și burete, și videoproiector în fiecare clasă - FOTO

„Singura problemă este că s-a modificat legislația, iar pentru obținerea autorizației trebuie să realizăm dotări suplimentare prin montarea de detectoare de fum și de gaze, lucrări care nu erau prevăzute inițial și pentru care nu există nici prevedere bugetară. A fost montată fosa septică, iar parchetul nu ar fi o problemă. Am vorbit și cu părinți care, mâine, alături de conducerea unității de învățământ, sunt așteptați la Primărie, la discuții. Părinții și-ar dori ca micuții să învețe la Căminul Cultural, lucru care nu este posibil. Ar mai fi o soluție să învețe la grădinița din comună, unde sunt dotările și condițiile necesare, dar doi-trei părinți spun că nu vor ca copiii să facă naveta cu microbuzul. O să avem discuția mâine și cu siguranță vom găsi o soluție”, a declarat, pentru Observatorulph.ro, Eugen Toader, primarul comunei Predeal-Sărari.

Cât despre faptul că nici după trei ani lucrările la Grădinița cu program normal Vitioara de Sus nu au fost finalizate, edilul comunei a precizat că de vină ar fost niște probleme identificate în urma unui control al Curții de Conturi.

„A fost un Control al Curții de Conturi, care a impus niște măsuri proiectantului și de atunci lucrurile au înregistrat întârzieri. Așa este când este lipsă de oameni pregătiți, de muncitori...”, a susținut primarul.

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg