Razie amplă pe șoselele din Prahova. Sute de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest – FOTO

0
testare-etilotest-noaptea_04956.jpg

testare-etilotest-noaptea_04956.jpg

Peste 400 de autovehicule au fost controlate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de polițiștii prahoveni, într-o amplă acțiune, care a vizat inclusiv depistarea conducătorilor auto în stare de ebrietate sau sub influența produselor stupefiante.

439 de autovehicule controlate și 67 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii prahoveni. Acesta este bilanțul acțiunii derulate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de polițiștii rutieri din Prahova. 

În timpul acțiunii au fost angrenați atât polițiști rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, ai Biroului Rutier Ploiești, cât și polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Florești și nr.3 Blejoi.

Acțiunea a avut loc în intervalul orar 20:00-02:00 și s-a derulat inclusiv pe raza localităților Ploiești, Blejoi, Bucov, Florești, Filipeștii de Târg, Filipeștii de Pădure, Măgureni și Călinești.

„Cu această ocazie, au fost controlate 439 de autovehicule și au fost efectuate 348 de testări cu aparatul etilotest”, a precizat IPJ Prahova/

Polițiștii prahoveni au constatat 67 de nereguli, iar pentru acestea au fost aplicate sancțiuni în valoare de 21.480 lei.

„Dintre abaterile identificate de polițiști, trei au fost pentru conducerea sub influența alcoolului, 14 pentru nerespectarea obligativității de a purta centura de siguranță, două pentru valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată, iar și 4 sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor. Totodată, patru conducători auto au rămas fără permisul de conducere, atât pentru faptul că se aflau sub influența alcoolului la volan, dar și pentru nerespectarea semnalelor acustice și luminoase la trecerea la nivel cu cale ferată. De asemenea, polițiștii au retras și 4 certificate de înmatriculare și au reținut două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare”, a precizat IPJ Prahova.

Recomandări IPJ Prahova

– Nu vă urcați la volan dacă ați consumat alcool.
– Nu îți lăsa prietenul să conducă dacă a consumat băuturi alcoolice sau substanțe stupefiante și nu te urca în autovehicul cu el.
– Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți.
– Dacă vă simțiți obosiți, luați o pauză.
– Reduceți viteza în zona trecerilor pentru pietoni.
– Nu traversați partea carosabilă prin locuri nepermise.
– Asigurați-vă înainte de a vă angaja în traversarea regulamentară pe trecerea pentru pietoni.
– Dacă vă aflați pe partea carosabilă, pe timp de noapte, asigurați-vă că sunteți vizibili.
– Pune-ți centura de siguranță! În majoritatea cazurilor, centura a salvat viața.
– Viteza ucide! Gândește-te de două ori înainte să depășești viteza legală.

controale-politie-sosele_2b3d6.jpg

tazie-sosele-prahova-actiune-ipjprahova_d72ee.jpg

controale-politie-sosele_a3ac0.jpg

control-politie_4d99b.jpg

razie-prahova-ipj-politie_07665.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău