scoala-magurele_356fb.jpg

Peste 130 de copii din Măgurele vor avea parte de o surpriză la început de an școlar. Din 9 septembrie, elevii claselor I - IV și de la cele două grupe de pregătitoare vor învăța într-o nouă școală, dotată la cele mai înalte standarde. Clasele au table inteligente, fără cretă și burete, dar și videoproiectoare.

În timp ce elevii din multe unități de învățământ din Prahova vor păși, la început de an școlar, printre schele, la 19 kilometri de Ploiești, în comuna Măgurele, pe 9 septembrie, va fi inaugurată cea mai modernă școală din Prahova. 

Aici dascălii vor preda cu ajutorul tehnologiei moderne. În sălile de clasă sunt table inteligente, fără cretă și burete, dar și videoproiectoare. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Școala a fost construită pe terenul unde a funcționat, până în 2011, fosta grădiniță din localitate. Clădirea data însă din 1890 și a fost dezafectată pentru că nu mai prezenta siguranță în exploatare.

„Lucrările la noua școală au durat nouă luni, iar valoarea investiției este de 1,3 milioane de lei. Fondurile au fost asigurate prin programul PNDL, iar 2% a reprezentat co-finanțarea asigurată din bugetul local. Clădirea este proiectată cu clase la parter și la etaj, grupuri sanitare moderne, mobilier nou și dotări de ultimă generație. În fiecare clasă au fost montate videoproiectoare și table inteligente, fără cretă și burete, astfel încât atât elevii, cât și dascălii să aibă condiții normale pentru desfășurarea cursurilor. Totul este nou”, a precizat Vasile Diaconu, primarul comunei Măgurele.

scoala-magurele-dotari_43b73.jpg

clasa-scoala_5072a.jpg

mobilier-scoala_d0e81.jpg

scoala-hol_ed346.jpg

pproiector_9e51e.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg