colegiul-tehnic-lazar-edeleanu_563ca.jpg

Pentru cei mai mulți elevi din mediul rural care vin să învețe carte în liceele din Ploiești cea mai bună soluție ar fi cazarea la internatul unității de învățământ. Singura problemă este că nu peste tot spațiile de cazare oferă condiții la standarde normale. Un control efectuat la Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu din Ploiești a scos la lumină deficiențe grave la clădirea internatului.

Controlul la internatul Liceului Tehnologic a fost efectuat la data de 20 august 2019 de către inspectorii DSP și DSVSA Prahova, iar rezultatele au fost date publicității de către Prefectura Prahova.

În urma verificărilor, inspectorii au constatat mai multe deficiențe. Spațiile de cazare erau neigienizate, cu lenjerie neschimbată, cu saltele vechi și murdare, care ar fi trebuit să fie înlocuite de multă vreme.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai mult, paturile erau cu rame din lemn pline de praf și resturi, iar grupurile sanitare erau neigienizate, cu depuneri de calcar. Tot în zona grupurilor sanitare, plăcile de faianță fie lipseau, fie erau sparte.

Citește și; Elevii de la Colegiul Tehnic Lazăr Edeleanu Ploiești primesc plăți compensatorii pentru condițiile în care învață?

Culmea este că, la începutul anului 2019, mai mulți elevi s-au plâns de condițiile din liceu, reclamând faptul că, la fiecare ploaie.

La data controlului, potrivit raportului Prefecturii Prahova, factorii de decizie nu erau în unitate. Astăzi, am încercat să obținem și noi un punct de vedere de la conducerea liceului, însă nu am reușit.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg