Șantiere la mai multe unități de învățământ din Prahova, după începerea anului școlar. 41 de școli au grupurile sanitare în curte

0
scoli-lucrari-prahova_364a2.jpg

scoli-lucrari-prahova_364a2.jpg

Cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar 2019 – 2020, în mai multe unități de învățământ din Prahova nu au fost finalizate lucrările de reparații și modernizare. Iar consecințele nu sunt cele mai plăcute. De exemplu, copiii de la Grădinița cu Program Normal Cerașu trebuie să facă naveta la Slon, până la finalizarea lucrărilor.

La Școala Gimnazială Podenii Noi, potrivit datelor centralizate de Prefectura Prahova, lucrările la corpul B sunt realizate numai în proporție de 50%.

Tot la Podenii Noi, dar în satul Mehedința, lucrările la noua grădiniță sunt realizate în procent de 20%, iar la Școala Gimnazială Mehedința există un proiect tehnic de construcție a unui corp nou de clădire, însă lucrările sunt estimate să înceapă în 2020.

Citește și: Lista școlilor din Ploiești unde se execută lucrări de reparații – foto

La Gornet, la Școala Primară Nucet, sunt în derulare lucrări de modernizare a grupurilor sanitare, la data de 20 august, procentul de realizare fiind de 30%.

La Cerașu, la Grădinița cu Program Normal se execută lucrări de reabilitare și extindere, procentul de realizare fiind de 15%, lucrările fiind executate din fonduri PNDL. Numai că termenul de finalizare al lucrărilor este 30 noiembrie 2019. Prin urmare, copiii care ar fi urmat să meargă la această grădiniță vor face naveta la Slon, la Grădinița cu Program Normal.

La Predeal-Sărari, la Grădinița cu Program Normal Viișoara de Sus se execută lucrări de amenajare a grupurilor sanitare în interiorul clădirii (realizare 70%), înlocuire acoperiș (95%), înlocuire pardoseli (80%), amenajare canalizare și fosă septică (60%). 

Potrivit acelorași date furnizate de Prefectura Prahova, la Școala Gimnazială Comuna Secăria a fost demolat sediul vechi al școlii  și este în curs de amenajare terenul de sport, unde este necesară turnarea unui strat de asfalt. 

La Școala Gimnazială Telega, structura GPN Melicești de abia acum se face proiectul tehnic pentru reabilitarea grupului sanitar, iar la Școala Gimnazială „Profesor Cristea Stănescu”, din comuna Cornu, mai sunt de montat toaletele și de zugrăvit o serie de anexe.

Probleme au fost depistate și la o serie de unități de învățământ din Ploiești. La data controlului, comisia care a efectua verificările a stabilit că la Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești lipsește apa caldă la grupurile sanitare.

Potrivit datelor centralizate, la nivelul județului Prahova, din totalul de peste 644 de unități școlare, 41 au grupurile sanitare în curte.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău