porci-santinela-prahova_637bb.jpg

La aproape două luni de la apariția primului focar de pestă porcină africană, DSVSA Prahova a anunțat că primii doi porci santinelă vor fi introduși, în această săptămână, într-o gospodărie din Brazi. Aici, virusul a fost confirmat pe data de 16 iulie, iar de atunci nu a mai apărut niciun caz nou.

Isteria legată de confirmarea pestei porcine africane în Prahova, începe, încet-încet, să se stingă. Cel puțin la Brazi, unde a fost confirmat virusul la un porc dintr-o gospodărie. Cum nu au mai apărut cazuri noi, DSVSA Prahova a anunțat că în această săptămână va fi declarată oficial stingerea primului focar din Prahova.

„Stingerea oficială a focarului are loc la 40 de zile de la confirmarea pestei porcine africane, dacă în acest interval nu apar cazuri noi. În momentul stingerii focarului, în gospodăria în care a apărut virusul vor fi introduși doi porci santinelă, pentru repopularea cu porci. Noii porci vor avea o greutate de 30 - 35 kg și vor fi achiziționați de proprietar dintr-o exploatație comercială din România”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru celelalte focare de pestă porcină africană confirmate în Prahova se mențin filtrele mobile pe drumurile județene și naționale, precum și măsurile de combatere a extinderii bolii. 

Citește și: Focare de pestă porcină africană confirmate la Puchenii Moșneni și la Olarii Vechi. Începe uciderea preventivă a porcilor

În Prahova au fost confirmate 39 de focare de pestă porcină africană la porci din gospodărie și alte 9 focare la mistreți, ultimele cazuri de boală fiind confirmate la Puchenii Moșneni și la Olarii Vechi.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg