cl_campina_204e1.jpeg
Începând de la 1 septembrie, câmpinenii vor avea două tipuri de tarife aplicate pentru ridicarea gunoiului. Consilierii locali au aprobat hotărârea conform căreia factura pentru toți abonații să fie de 11,58 lei/persoană/lună, dar pentru cei care nu colectează selectiv deșeurile reciclabile, tariful lunar să fie de 15,07 lei/persoană. Sumele sunt fără TVA.

Prezent la ședința de Consiliu Local Câmpina, Florin Constantinescu, directorul Floricon, operatorul de salubritate care acționează în municipiu, a explicat că aceste tarife sunt calculate în funcție de locul unde vor fi duse și costuri per tonă pentru deșeuri. Astfel, dacă resturile adunate selectiv de populație vor ajunge la Stația de Sortare din Boldești-Scăeni, pentru care este percepută suma de 67,52 lei/tonă, gunoiul amestecat este dus la Stația de Tratare Mecano-Biologică de la Ploiești, unde taxa este 128,89 lei/tonă.

Florin Constantinescu a precizat că abonații vor primi trei saci pentru colectarea selectivă a hârtiei/carton, plasticului și sticlei. În momentul ridicării gunoiului, angajații Floricon vor face fotografii, iar acolo unde acești saci sunt goi, vor fi controlate pubelele, iar dacă gunoiul a fost aruncat la grămadă, atunci, în acea situație va fi aplicat tariful penalizator care va fi însoțit de explicație și dovadă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sacii pentru colectarea selectivă ar urma să ajungă la populație în aceste zile. În cadrul ședinței de pe 29 august, încă nu se știa modul sigur în care aceștia vor fi distribuiți: fie la casierie, când abonații merg să-și plătească factura, fie să fie duși proprietarilor de către angajații Floricon.

În cazul asociațiilor de proprietari, tariful penalizator va fi aplicat în mod colectiv dacă persoanele respective nu vor conștientiza importanța depozitării separate a resturilor.

Foto: CL Câmpina august 2019

cl_campina_aea74.jpeg

florin_c-tinescu_-_floricon_31696.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg