00fe18b3-b04c-4ce7-b9ad-5ea39dff8df1_79eff.jpg
Locurile de parcare de pe strada 1 Mai din Câmpina (spatele Pieței Centrale) vor fi taxate din această toamnă. Șoferii care-și vor lăsa mașinile aici vor putea plăti fie pentru o oră, o zi sau vor putea opta pentru un abonament. Proiectul a fost adoptat în ședința de Consiliu Local, de pe 29 august.

Până la amenajarea de noi parcări, municipalitatea a găsit soluția…salvatoare. Pentru bugetul său, ce e drept! Astfel dacă, până acum, șoferii își puteau parca mașina pe strada 1 Mai fără a plăti, din această toamnă, cele circa 20 de locuri aflate pe partea stângă a acestei artere cu sens unic (pe sensul de mers str.I.L.Caragiale – str.B.P.Hasdeu) vor fi marcate și taxate cu trei tipuri de tarife, în funcție de cât își vor lăsa șoferii mașinile aici.

Astfel, pentru o oră, vor plăti 2 lei, pentru un abonament lunar – 203 lei (atenție, nu înseamnă închirierea locului de parcare). De asemenea, vor avea opțiunea să plătească și taxa pentru o zi, stabilită și aprobată de consilierii locali câmpineni la 10 lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Deoarece în prezent nu s-a efectuat lucrarea tehnică de cadastru și nu este intabulat dreptul de proprietate publică al municipiului pentru str.1 Mai, nu putem iniția procedura de dare în administrare a acestor suprafețe Serviciului Piață. Din acest motiv, până la finalizarea acestor proceduri, taxele vor fi percepute de angajații Primăriei (n.r. casierii care încasează taxele pentru parcările din zona pieței), iar încasările aferente acestor locuri vor merge la partea subvenției către Serviciul Piață.

În maximum 2-3 luni, preconizăm că vor fi gata și lucrările cadastrale, moment până la care Serviciul Piață s-a și obligat să investească în parcometre”, a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi în cadrul ședinței CL Câmpina (VEZI VIDEO)

Întrucât în zonă, la intrarea pe stradă, între magazine este un gang unde este de așteptat ca mai toți care vor să scape de taxă se vor înghesui să parcheze, consilierul Daniel Ioniță a propus montarea unei bariere care să permită accesul în perimetrul respectiv doar riveranilor. 

Proiectul a fost aprobat de aleși cu 10 voturi pentru și șapte abțineri.

VIDEO

Adrian Pițigoi, viceprimar Câmpina

FOTO

00fe18b3-b04c-4ce7-b9ad-5ea39dff8df1_3e661.jpg

STRADA_e7856.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg