energetic_arh_45b7e.JPG
Pe principiul să ne lăudăm înainte de finalizare ca să nu ne-o ia alții înainte, edilul din câmpina, Horia Tiseanu, nu s-a dezis nici în cazul lucrărilor de modernizare de la parterul și etajul I ale Căminului Energetic. „Aproape de finalizare“ și „viitorul apropiat“ se pare devin date de referință pentru administrația câmpineană atunci când vine vorba despre realizarea unor proiecte importante.

„Aproape de finalizare“ ne anunță primarul câmpinean că sunt și lucrările la Căminul Liceului Tehnologic Energetic din Municipiul Câmpina. Deja ne este teamă când auzim acest termen, ținând cont că el a tot fost folosit și pentru Parcul „de la Soldat“, dar și pentru strada Bobâlna, lucrări care nu sunt terminate.

Cât despre Căminul de nefamiliști, sperăm ca lucrurile să fie totuși în grafic, iar în acest an, reabilitările să fie duse la bun sfârșit. Imobilul avea nevoie de reparații capitale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe lângă realizarea unui sistem nou de preluare a apelor pluviale spre canalizarea publică, la parter și etajul I au fost amenajate garsoniere și apartamente cu două camere, au fost refăcute tencuielile de pe holul comun al căminului de locuințe sociale.

Dacă până acum era un loc pe care mulți îl refuzau din cauză că era un adevărat focar de infecție, odată cu reabilitarea acestuia, cei care se află pe lista de așteptare pentru o locuință socială, cu siguranță, își vor reconsidera poziția. Însă, până când vor fi gata lucrările, sperăm ca înainte de campania electorală, primarul Tiseanu a propus într-un proiect de hotărâre de Consiliu Local noi criterii pentru soluționarea cererilor privind repartizarea locuințelor.

„Pentru modernizarea acestui imobil au fost alocate și cheltuite sume importante din bugetul local al Municipiului Câmpina (n.r. aproape un milion de lei, fără TVA), iar din acest motiv am apreciat că se impune actualizarea criteriilor de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat în ceea ce privește venitul net lunar/membru de familie.

Conform prevederilor legale aplicabile, criteriile de bază pentru stabilirea modului de soluționare a cererilor primite pentru repartizarea unei locuințe și a ordinii de prioritate în rezolvarea acestora sunt:

- condițiile de locuit ale solicitanților;
- numărul copiilor și al celorlalte persoane care gospodăresc împreună cu
solicitantul;
- starea sănătății soților sau a unor membri ai familiei;

- venitul mediu net lunar pe membru de familie;
- vechimea cererii.
Aceste criterii nu sunt limitative, la acestea putându-se adăuga de către autoritatea deliberativă și alte criterii, în funcție de situațiile specifice existente pe plan local”, scrie în expunerea de motive a HCL care se află pe ordinea de zi a ședinței de pe 29 august.

Lucrările de reabilitare la parterul și etajul I ale Căminului Energetic au început în vara anului trecut.

Foto arhivă

energetic_arh_6a0a0.JPG

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg