sedinta_cl_campina_80eb8.JPG
Un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, propune transformarea a aproape 20 de locuri de parcare gratuită, până acum, într-unele cu plată. Este vorba despre cele de pe strada 1 Mai. Pentru locurile de aici sunt propuse taxa ocazională, taxa specială și taxa pe zi.

Tariful de parcare ocazional va fi perceput pe oră -2 lei, iar taxa specială (abonament)-203 lei, pentru utilizarea parcărilor publice va fi încasată lunar. în afara acestor taxe, Tiseanu vine cu propunerea introducerii unui tarif pe zi care  urmează să fie propus și aprobat în ședința Consiliului Local Câmpina, de pe 29 august.

„Deoarece în prezent nu s-a efectuat lucrarea tehnică de cadastru și nu este intabulat dreptul de proprietate publică al Municipiului pentru str.1 Mai, nu putem iniția procedura de dare în administrare a acestor suprafețe Serviciului piață. Din acest motiv, propun ca până la finalizarea acestor proceduri locurile de parcare identificate să fie administrate prin aparatul de specialitate al Primarului folosind angajații Primăriei (casieri), care încasează taxele pentru parcările din zona pieței.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Apreciez că este oportun să aprobăm și să amenajăm aceste zone de parcare cu plată, având în vedere fluxul existent și lipsa locurilor de parcare. Subliniez și faptul că prin delimitarea acestor parcări se asigură o mai bună organizare a circulației pe această stradă cu sens unic, precum și venituri la bugetul local, deoarece în permanență sunt parcate mașini, în special ale comercianților din zonă.

În ceea ce privește taxele, se vor percepe cele stabilite anual de Consiliul local prin hotărârea de aprobare a impozitelor și taxelor locale, respectiv taxă pe oră pentru parcare ocazională și taxă specială (abonament), pe lună. În afara acestor taxe mai propun reglementarea unei taxe de parcare, pe zi, cuantumul urmând a fi aprobat de Consiliul local“, a precizat primarul tiseanu în invocarea de motive a proiectului de HCL.

Zona este una intens tranzitată și preferată de către cei care-și fac cumpărăturile în zona centrală să-și lase mașinile.

Foto de arhivă

sedinta_cl_campina_8325f.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg