operatiune-salvare-jepii-mari-interventie-salvamont_be528.jpg

Salvamontiștii din Bușteni au fost în alertă după ce un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Galați, s-a accidentat pe Jepii Mari. Intervenția a fost una dificilă, din cauza condițiilor meteo, dar și a traseului. Salvamontiștii au mai avut două intervenții, luni, după ce două persoane în vârstă au fost date dispărute, iar o femeie a făcut hipotermie, din cauza ploii și temperaturilor scăzute.

La munte vremea s-a schimbat, luni, când mai multe persoane au fost surprinse de ploaia torențială. Din cauza ploii, un tânăr în vârstă de 23 de ani, care cobora pe Jepii Mari, a alunecat și a suferit o fractură la picior, dar prezenta și semne de hipotermie. 

Salvamontiștii s-au mobilizat și au reușit să-l transporte, pe targă, până în Bușteni, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spital.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aceasta nu a fost singura intervenție a salvamontiștilor din Bușteni. Prima alertă a fost, luni, în jurul orei 09.00, când două persoane în vârstă au fost date dispărute de către rude, pe motiv că nu au mai răspuns la telefon încă de ieri. 

„După o oră de căutări,, salvamontiștii i-au găsit pe cei doi pe Platou, obosiți, dar fără alte probleme medicale. Aceștia fost transportați la telecabina Babele”, a precizat Salvamont România.

O altă intervenție a avut loc după ce o femeie, în vârstă de 52 de ani, din cauza ploii și temperaturilor mai scăzute, a făcut hipotermie. După ce i s-a acordat asistență la baza de salvare montană, femeia a fost coborâtă în Bușteni..

Sursă video - Salvamont Bușteni

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg