operatiune-salvare-jepii-mari-interventie-salvamont_be528.jpg

Salvamontiștii din Bușteni au fost în alertă după ce un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Galați, s-a accidentat pe Jepii Mari. Intervenția a fost una dificilă, din cauza condițiilor meteo, dar și a traseului. Salvamontiștii au mai avut două intervenții, luni, după ce două persoane în vârstă au fost date dispărute, iar o femeie a făcut hipotermie, din cauza ploii și temperaturilor scăzute.

La munte vremea s-a schimbat, luni, când mai multe persoane au fost surprinse de ploaia torențială. Din cauza ploii, un tânăr în vârstă de 23 de ani, care cobora pe Jepii Mari, a alunecat și a suferit o fractură la picior, dar prezenta și semne de hipotermie. 

Salvamontiștii s-au mobilizat și au reușit să-l transporte, pe targă, până în Bușteni, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spital.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aceasta nu a fost singura intervenție a salvamontiștilor din Bușteni. Prima alertă a fost, luni, în jurul orei 09.00, când două persoane în vârstă au fost date dispărute de către rude, pe motiv că nu au mai răspuns la telefon încă de ieri. 

„După o oră de căutări,, salvamontiștii i-au găsit pe cei doi pe Platou, obosiți, dar fără alte probleme medicale. Aceștia fost transportați la telecabina Babele”, a precizat Salvamont România.

O altă intervenție a avut loc după ce o femeie, în vârstă de 52 de ani, din cauza ploii și temperaturilor mai scăzute, a făcut hipotermie. După ce i s-a acordat asistență la baza de salvare montană, femeia a fost coborâtă în Bușteni..

Sursă video - Salvamont Bușteni

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg