pesta-porcina-africana-prahova-puchenii-mosneni-olarii-vechi_46a3e.jpg

După ce săptămâna trecută au fost confirmate focare de pestă porcină africană la Olarii Vechi și la Puchenii Moșneni, DSAVSA Prahova a decis ca uciderea preventivă a porcilor să aibă loc numai pe anumite străzi din cele două localități. 

Focarele de pestă porcină africană de la Puchenii Moșneni (comuna Puchenii Mari) și de la Olarii Vechi (comuna Olari) au fost confirmate încă de săptămâna trecută, dată la care autoritățile sanitar-veterinare au anunțat că măsura de ucidere preventivă a porcilor va avea loc după realizarea unei analize de risc.

Citește și: Focare de pestă porcină africană confirmate la Puchenii Moșneni și la Olarii Vechi. Începe uciderea preventivă a porcilor

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Săptămâna trecută au fost aprobate planuri de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane în cele două localități. După efectuarea analizei de risc, am stabilit ca uciderea preventivă de la Puchenii Moșneni și de la Olarii Vechi să aibă loc numai în zonele din apropierea focarelor. La Puchenii Moșneni este vorba de porcii din gospodăriile situate pe trei străzi din localitate, în apropiere de focar. La fel și la Olarii Vechi, unde se va interveni tot în zonele din apropierea focarului”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Potrivit ultimelor informații, măsura ar urma să vizeze aproximativ 80 de porci din gospodăriile situate în cele două localități.

Citește și: Lista localităților din zona de supraveghere în cazul focarului de pestă porcină africană de la Gherghița

De la apariția primului focar în Prahova, la Poienarii Rali, pesta porcină africană s-a extins cu rapiditate în special în zona de sud a județului.

La această oră, în Prahova au fost confirmate 39 de focare de pestă porcină africană la porci domestici și încă 9 focare la porci mistreți, pe fonduri de vânătoare

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg