temperaturi-caniculare-anm_a5f31.jpg

Meteorologii au prelungit informarea meteo de disconfort termic și au anunțat că urmează un weekend canicular. „Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime cuprinse în general între 19 și 22 de grade”, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, potrivit ANM. Duminică după-amiază vremea se schimbă la munte unde sunt așteptate ploi torențiale.

Informarea meteo emisă de ANM este valabilă de vineri până pe 25 august, interval în care „disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi”.

Citește și: Weekend cu temperaturi caniculare. Locul ideal pentru relaxare - FOTO

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35...36 de grade local în Oltenia și Muntenia și izolat în Banat și Crișana, unde și nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime cuprinse în general între 19 și 22 de grade”, au anunțat meteorologii.

În special în după-amiaza și în seara de duminică (25 august), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele montane, a mai precizat ANM.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg