299e4458-9a3a-4de5-bc00-c38befa212c2_c051a.jpg
Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr“ din Câmpina a făcut publice propunerile privind tematica și bibliografia recomandate candidaților care se vor înscrie la concursul de admitere, organizat în ianuarie 2020. Instituția din Prahova va avea disponibile aproape 800 de locuri pentru o nouă serie de agenți de poliție.

După ce vor fi trecut de examinarea psihologică și cea fizică, candidații care se vor lupta pentru unul dintre cele 765 de locuri disponibile, vor trebui să obțină un punctaj cât mai bun la testul grilă. Aici le vor fi verificate cunoștințele de Limba și Literatura Română, dar și cele la o limbă străină (Engleză sau Franceză, la alegere).

La o primă vedere a tematicii de concurs, viitorilor agenți de poliție le vor fi suficiente noțiunile de Gramatică pe care trebuie să le aibă și un absolvent de clasa a VIII-a care susține Evaluarea Națională. Și la limba străină cerințele sunt accesibile și vor fi rezolvate cu ușurință de către cei care au cunoștințe medii de gramatică și vocabular.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Propunerile pot fi consultate pe site-ul Școlii de Poliție din Câmpina.

Ca să se poată înscrie la acest concurs, aspiranții trebuie să fie musai absolvenți de liceu cu diplomă de Bacalaureat.

Cursurile se desfășoară pe parcursul a zece luni, dintre care cinci sunt de școlarizare propriu-zisă, iar alte cinci de practică. Perioada redusă de pregătire a viitorilor polițiști a fost readusă în prim-plan odată cu cazul Caracal, acolo unde au existat o serie de probleme privind intervenția oamenilor legii.

CITEȘTE ȘI: VREM OAMENI INSTRUIȚI, NU SIMPLI PURTĂTORI DE UNIFORMĂ

Foto: 

299e4458-9a3a-4de5-bc00-c38befa212c2_9caa4.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg