isu-prahova_5e60a.jpg

Date fiind numeroasele incendii de vegetație uscată din ultima vreme, care au avut loc în mai multe localități din județ, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” Prahova atrage atenția cu privire la riscurile la care se expun cei care recurg la această metodă de igienizare pentru terenuri.

Atenționarea vine în contextul în care, joi, pompierii militari au fost în alertă după ce o suprafață de teren din zona Valea Crângului din Urlați a fost cuprinsă de flăcări.

Citește și: Incendiu de vegetație uscată în zona Valea Crângului din Urlați. Focul se manifestă cu degajare mare de fum

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Misiunea cea mai dificilă, din cauza suprafeței afectate, dar și a vântului puternic care dezvolta și propaga cu repeziciune incendiul, a fost cea pe strada Valea Crângului din localitatea Urlați, unde au intervenit pompieri de la Garda de Intervenție Urlați. Flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 17 ha, cuprinzând mai multe focare, atât la vița de vie, cât și la vegetație.  Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere”, a precizat ISU Prahova, care reamintește populației faptul că legislația interzice arderea la întâmplare a vegetației uscate.

„Subliniem că un rol important în prevenirea incendiilor îl au autoritățile administrației publice locale care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conștientizeze și să determine populația să se comporte și să acționeze în spirit civic”, precizează ISU Prahova, care a lansat un apel către populație pe o pagină de socializare.

„Deoarece legislația interzice arderea la întâmplare a vegetației uscate, iar cei care o fac pun în pericol gospodăriile, fondul forestier, bunuri materiale importante sau chiar vieți omenești, transmitem din nou un apel către populație și către factorii de răspundere din administrațiile locale, să respecte interdicțiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă în care propagarea flăcărilor este favorizată de condițiile meteorologice”, mai precizează ISU Prahova.

Săptămâna aceasta au fost înregistrate incendii de vegetație uscată și în localitățile Șotrile, Ploiești, Berceni, Plopu și Lipănești.

Foto sursă: Facebook - ISU Prahova

isu-prahova_8341a.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg