Weekend cu temperaturi caniculare. Locul ideal pentru relaxare – FOTO

0
peisaj_a449a.jpg

peisaj_a449a.jpg

După trei zile cu disconfort termic și temperaturi caniculare, urmează încă două zile de vară autentică, în care mercurul din termometre va depăși 35 de grade Celsius. Pentru cei care nu și-au făcut planuri pentru acest weekend le recomandăm una dintre cele mai pitorești zone din Prahova: Platoul Bucegi, unde se află cele două celebre monumente naturale, Sfinxul și Babele.

O drumeție de o zi pe platoul Bucegi poate să ofere oricui clipe de relaxare. Temperaturile medi ajung undeva la 11 – 13 grade Celsius. 

Citește și: Cum arată Transalpina din Prahova, Sinaia -Babele Galerie FOTO

Oricine ajunge aici se poate relaxa în mijlocul unui peisaj desprins parcă dintr-o carte de povești. Iar cel care se încumetă să urce pe Platoul Bucegi va avea parte și de multă liniște.

Dacă nu ești un cunoscător al muntelui, varianta cea mai ușoară de ajuns în această zonă este telecabina, care poate fi luată din Bușteni.

Citește și: Destinație de vis pentru mini-vacanță, pe potecile din Munții Bucegi. Recomandările Salvamont Bușteni – FOTO

Programul este zilnic, iar ultima coborâre se face la ora 17.30. Pentru copii și pentru grupurile organizate există reducere la bilete. 

Cei care au ajuns la Bușteni și au experiența muntelui pot parcurge o serie de trasee turistice. Înainte de a pleca la drum trebuie însă să verifice datele legate de vreme și să nu uite că echipamentul adecvat este obligatoriu pentru drumeție.

Citește și: Trei destinații pentru drumeții de weekend, în Prahova

În plus, ca de fiecare dată, Salvamont Bușteni recomandă turiștilor să nu se abată de la traseu, iar în cazul în care întâmpină dificultăți să solicite ajutor. 

Citește și: Legenda neștiută a Cascadei Urlătoarea – FOTO, VIDEO

Trasee montane Bușteni – Drumul Urlătorilor – Canton Jepi – Cabana Piatra Arsă

Traseul Bușteni – Canton Jepi (2½ – 3 h)

Traseul Canton Jepi – Cabana Piatra Arsă (20 – 25 min)

Traseul Canton Jepi – Cabana Caraiman/Cabana Babele (1 – 1¼h)

munte_2be35.jpg

babele-sfinx_ee658.jpg

sfinx_9c843.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău