pesta-porcina-mistreț_81686.jpg

Numărul focarelor de pestă porcină africană din Prahova a ajuns la 48, ultimele cazuri confirmate fiind la Puchenii Moșneni și la Olarii Vechi. Autoritățile sanitare au aprobat un nou plan de măsuri și pentru zona Gherghița, unde pe un fond de vânătoare a fost descoperit un mistreț bolnav.

Mistrețul bolnav a fost găsit pe fondul de vânătoare 11 Gherghița, unde au fost confirmate alte patru cazuri de pestă porcină, trei la mistreți găsiți morți și un caz la un mistreț vânat.

Rezultatele analizelor transmise la București au confirmat prezența virusului PPA și la ultimul mistreț găsit bolnav, care între timp murise. Prin urmare autoritățile au aprobat un plan de măsuri pentru combaterea bolii și au stabilit și zonele din focar.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Focare de pestă porcină africană confirmate la Puchenii Moșneni și la Olarii Vechi. Începe uciderea preventivă a porcilor

Astfel, în acest caz zona infectată este de 8 km și include localitățile Gorgota, Olari, Gherghița, Râfov, Balta Doamnei, figurând și șase localități din Ilfov.

În zona tampon, de 5 kilometri, figurează comunele Gorgota, Puchenii Mari, Poienarii Burchii, Râfov, Dumbrăvești, Drăgănești, Gherghița și Bărcănești (sat Pușcaș), dar și două localități din Ilfov.

Totodată au fost impuse măsuri pe șapte fonduri de vânătoare, respectiv pe fondurile de vânătoare nr. 11 Gherghița, 13 Negoiești, 3 Vadu Pârâului, 12 Râfov, 14 Hăbud, 9 Drăgănești și 10 Sicrita.

Citește și: Cum a ajuns pesta porcină africană în Prahova, la Poienarii Rali Autoritățile sunt în alertă - VIDEO

Reamintim faptul că primul caz de pestă porcină africană a apărut într-un sat din comuna Poienarii Burchii, iar de atunci au fost confirmate focare de pestă porcină la Șirna, Gorgota, Brazi, Târgșoru Vechi, Mănești, Cocorăștii Colț, Balta Doamnei și Puchenii Mari.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg