foto-salvare-munte_91bc1.jpg

Adolescenții din Ploiești, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, au ales să coboare de pe platoul Bucegi pe unul dintre cele mai dificile trasee. Aceștia au fost găsiți de salvamontiști și de jandarmii montani într-o zonă greu accesibilă, pe Jepii Mari. 

Jandarmii montani și salvamontiștii au fost în alertă miercuri noapte, după ce, în jurul orei 21.25, a fost primit un apel la 112 prin care era anunțat faptul că patru adolescenți s-au rătăcit pe Jepii Mari. 

„(...) O patrulă din cadrul IJJ Prahova, Postul de Jandarmi Montani Bușteni a acționat, împreună cu 3 lucrători de la Salvamont Bușteni, pentru recuperarea și aducerea în siguranță a patru persoane minore cu vârste între 14 si 16 ani (două fete și doi băieți), din municipiul Ploiești, care s-au rătăcit pe traseul Jepii Mari din Bușteni. Aceștia au fost găsiți în jurul orei 22.50, abătuți de la traseu, într-o zonă greu accesibilă, pe Valea Comorilor de pe traseul Jepii Mari și au fost coborâți în siguranță în stațiunea Bușteni, în jurul orelor 23.45, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale. Cei patru tineri pasionați de adrenalină au fost preluați de părinți din zonă Telecabina Bușteni”, a anunțat IJJ Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

IJJ Prahova  îi sfătuiește pe cei care doresc să facă drumeții în zona montană a județului să se informeze cu privire la starea traseelor, a condițiilor meteorologice și le reamintim să fie echipați în mod corespunzător pentru a preîntâmpina orice eveniment nedorit.

„În situații deosebite nu ezitați să apelați la sprijinul jandarmilor montani și a echipelor salvamont”, mai precizează IJJ Prahova.

Foto cu caracter ilustrativ - Sursa - Facebook - Salvamont Romania

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg