pesta-porcina-africana-puchenii-mosneni_0213c.jpg

Noua suspiciune de pestă porcină africană a apărut, miercuri, într-o fostă fermă situată în satul Puchenii Moșneni, din comuna Puchenii Mari, după ce doi porci, dintr-un total de 30 de animale, s-au îmbolnăvit. În zona de focar a început deja uciderea animalelor, iar autoritățile sanitare propun uciderea preventivă a tuturor porcilor din satul Puchenii Moșneni. Decizia va fi luată în cadrul ședinței Centrului Local de Combatere a Bolilor.

Pesta porcină africană s-a extins cu rapiditate în zona de sud a județului Prahova. Ultima suspiciune a apărut într-o gospodărie din Puchenii Moșneni, respectiv într-o fostă fermă de animale, unde s-au îmbolnăvit doi porci, dintr-un total de 30.

„Au fost recoltate probe de sânge de la cei doi porci bolnavi, dintr-un total de 30 de animale existente, iar probele au fost transmise către Laboratorul din București, după ce la laboratorul DSVSA s-a confirmat prezența virusului PPA. Aici a început deja, în această dimineață, uciderea celor 30 de porci, iar în cadrul CLCB, ședință care va avea loc astăzi, se va propune măsura de ucidere preventivă a tuturor porcilor din Puchenii Moșneni, precum și adoptarea unui plan de măsuri pentru prevenirea extinderii bolii”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit unui recensământ efectuat recent la Puchenii Moșneni,, în evidențele DSVSA Prahova figurează aproximativ 80 de porci.

pesta-porcina-africana_e37f1.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg