pesta-porcina-africana-puchenii-mosneni_0213c.jpg

Noua suspiciune de pestă porcină africană a apărut, miercuri, într-o fostă fermă situată în satul Puchenii Moșneni, din comuna Puchenii Mari, după ce doi porci, dintr-un total de 30 de animale, s-au îmbolnăvit. În zona de focar a început deja uciderea animalelor, iar autoritățile sanitare propun uciderea preventivă a tuturor porcilor din satul Puchenii Moșneni. Decizia va fi luată în cadrul ședinței Centrului Local de Combatere a Bolilor.

Pesta porcină africană s-a extins cu rapiditate în zona de sud a județului Prahova. Ultima suspiciune a apărut într-o gospodărie din Puchenii Moșneni, respectiv într-o fostă fermă de animale, unde s-au îmbolnăvit doi porci, dintr-un total de 30.

„Au fost recoltate probe de sânge de la cei doi porci bolnavi, dintr-un total de 30 de animale existente, iar probele au fost transmise către Laboratorul din București, după ce la laboratorul DSVSA s-a confirmat prezența virusului PPA. Aici a început deja, în această dimineață, uciderea celor 30 de porci, iar în cadrul CLCB, ședință care va avea loc astăzi, se va propune măsura de ucidere preventivă a tuturor porcilor din Puchenii Moșneni, precum și adoptarea unui plan de măsuri pentru prevenirea extinderii bolii”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit unui recensământ efectuat recent la Puchenii Moșneni,, în evidențele DSVSA Prahova figurează aproximativ 80 de porci.

pesta-porcina-africana_e37f1.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg