operatiune-salvare-jepii-mici-muntii-bucegi-salvamont-busteni_5926b.jpg

Operațiunea a avut loc, marți seară, după ce un grup de 35 de copii au ales unul dintre traseele cu grad mare de dificultate din Munții Bucegi. Acțiunea a durat mai multe ore.

Salvamontiștii din Bușteni au fost în alertă, marți seară, după ce un grup de copii, din localitatea Titu, județul Dâmbovița, au ales ca traseu Jepii Mici, rută cunoscută ca având un grad mare de dificultate.

Citește și: Operațiune de salvare în Munții Bucegi. Salvamontiștii solicitați să intervină după ce 35 de copii au rămas blocați pe Jepii Mici

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mulți dintre copii erau epuizați fizic și nu aveau echipament corespunzător, iar o adolescentă în vârstă de 15 ani a fost coborâtă cu targa de pe munte. 

„Două tinere de 15 ani, fără un antrenament adecvat, au acuzat crampe musculare și epuizare fizică în timp ce coborau pe Jepii Mici. Una dintre ele, pentru ca nu mai putea să se miște deloc, a avut nevoie chiar de transportul cu targa”, a precizat Salvamont Bușteni.

„Noi am avertizat încă de la început că traseul are grad mare de dificultate și că nu se recomandă coborârea grupului”, a precizat Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.
Copiii au fost aduși în siguranță în Bușteni, iar tânăra cărată cu targa a refuzat să fie preluată de ambulanță pentru a primi îngrijiri medicale la spital.

Sursă VIDEO- Facebook - Salvamont Bușteni

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg